Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Moncas F1 posms tiek glābts

Juris Grīns
Juris Grīns

Leģendārais Moncas F1 posms tiek glābts
Fanu pūlis Moncas trasē. Foto: Monza.net

Lai gan pastāvēja lielas bažas par Itālijas "Grand Prix" izcīņas nākotni leģendārajā Moncas trasē, neilgi pirms tur gaidāmā F1 pasaules čempionāta kārtējā posma paziņots par jauna līguma noslēgšanu uz nākamajiem pieciem gadiem.

Trešdienas vakarā "Formula 1" vadība izplatīja oficiālu paziņojumu, ka panākta jauna vienošanās ar Itālijas posma organizatoriem par sadarbības turpināšanu līdz 2024. gadam. Pašreizējais kontrakts paredz, ka šogad tur sacensības notiek pēdējo reizi un līdz pat šim brīdim bija šaubas, vai arī nākamgad posms patiešām notiks.

Itālijas "Grand Prix" izcīņa F1 čempionāta kalendārā ir jau kopš pirmās sezonas 1950. gadā un kopš tā laika risinājusies ik gadu. Visas sezonas posms noticis Moncas trasē, izņemot 1980. gadu, kad tas tika rīkots Imolā.

"Šis ir viens no četriem posmiem, kas notika 1950. gadā un aizvien atrodas kalendārā," stāsta F1 čempionāta boss Čeiss Kerijs. "Tāpat šis ir tikai viens no diviem posmiem, līdzās Lielbritānijas "Grand Prix", kas kopš tā laika noticis ik gadu. Vēsture, ātrums un kaisle ir tie vārdi, kas autosporta faniem asociējas ar Moncu."

Jau pagājušajā nedēļā tika publiskos 2020. gada "Formula 1" kalendārs, kurā pirmo reizi vēsturē iekļauti 22 posmi.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...