Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Nav bieži tādas sacīkstes, kurās viss norit ideāli"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Nav bieži tādas sacīkstes, kurās viss norit ideāli"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Makss Verstapens perfektā veidā nedēļas nogalē uzsāka jauno F1 sezonu un kārtējo titula aizstāvēšanu, atrodoties vadībā un starta līdz finišam un uzrādot arī ātrāko apli. "Red Bull" pilots atzīst, ka sākums nevarēja izvērsties labāks.

"Manuprāt, ar šo auto bija patiešām patīkami braukt," stāsta Verstapens. "Mums bija ātrs temps. Izdevās arī izvairīties no nepatikšanām. Lielisks sezonas sākums! Domāju, ka sākums nevarēja būt labāks. Bija aizraujoša sacīkste. Mašīnā jutos ļoti labi. Šādas dienas vienmēr ir ļoti īpašas, jo nav bieži tā, ka viss norit ideāli. Starts padevās labs, lai gan pirmajā līkumā neklājās viegli. Tomēr izdevās aizstāvēt pozīciju. Kopš tā brīža varēju koncentrēties pats uz savu braukšanu."

Tikmēr ceturtās vietas ieguvējs Šarls Leklērs norādīja uz problēmām ar bremžu temperatūru, kas izraisīja riteņu bloķēšanos bremzēšanas laikā. Sākotnēji viņš atradās otrajā vietā un startā mēģināja apdraudēt Verstapenu. Vēlāk priekšā tika Serhio Peress un Karloss Saincs.

"Pirmos 15 apļus bija smagi, ar katru nākamo apli kļuva arvien sliktāk," saka "Ferrari" pilots. "Varēju bremzēt pat trīs metrus ātrāk, bet riteņi bloķējās. Ap 15 līdz 20 apli situācija stabilizējās. Devītajā, desmitajā līkumā centos bremzēt kā iepriekšējā aplī, kas katru reizi tobrīd jau izrādījās par vēlu. Komanda man ziņoja, ka starp priekšējā labā un kreisā riteņa bremzēm atšķirība ir vairāk par 100 grādiem, kas ir ārkārtīgi daudz."

Nākamais posms jau šīs nedēļas beigās, arī šoreiz sacensības tiks aizvadītas sestdienā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv