Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Bērmans nākamgad būs F1 komandas "Haas" pilots

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli: Bērmans nākamgad būs F1 komandas "Haas" pilots
Olivers Bērmans. Foto: Motorsport.com

Īsi pirms Lielbritānijas posma oficiāli paziņots, ka Olivers Bērmans iekļauts "Haas" komandas sastāvā uz nākamo gadu, kas britu pilotam būs debijas sezona. Līdz šim viņš aizvadījis vienu F1 čempionāta posmu.

Bērmans šogad Saūda Arābijas "Grand Prix" pēdējā brīdī kļuva par sasirgušā Karlosa Sainca aizvietotāju "Ferrari" vienībā un savās pirmajās F1 sacīkstēs izcīnīja septīto vietu. Viņa sniegums tika ļoti atzinīgi novērtēts. Jau kādu laiku bija neoficiāli zināms, ka nākamgad sportists aizvadīs savu pirmo sezonu, pārstāvot "Ferrari" sadarbības komandu "Haas".

Šobrīd Bērmans startē F2 čempionātā, kā arī ir F1 komandas "Haas" rezerves pilots. Pērn un arī šogad Bērmanam ik pa laikam tiek dota iespēja piedalīties F1 posmu treniņbraucienos. Arī šo piektdien Silverstonā viņš tiks pie tādas iespējas, tāpat vēlāk arī Ungārijā, Meksikā un Abū Dabī.

Bērmans kopš 2021. gada ietilpst "Ferrari Driver Academy" programmā. Togad viņš kļuva par Itālijas F4 čempionu, bet nākamajā gadā debijas sezonā izcīnīja trešo vietu F3 čempionātā. Visus šos gadus brits pārstāv "Prema" komandu.

Pērn F2 debijas sezonā tika gūtas četras uzvaras un sestā vieta kopvērtējumā, taču šogad komandas sniegums ir krities, kas atspoguļojas arī Bērmana rezultātos. Iepriekšējā posmā Austrijā gan viņš izcīnīja uzvaru sprinta sacīkstē, kas pagaidām ir vienīgā uzvara sezonā.

Pašlaik vēl nav zināms, kurš nākamgad būs "Haas" otrs pilots. Niko Hilkenbergs jau pirms kāda laika noslēdza līgumu uz nākamo sezonu ar "Kick Sauber" komandu, bet 2026. gadā kļūs par "Audi" pilotu. Kevins Magnusens cer uz jaunu līgumu, kamēr komanda izrāda interesi par Estebanu Okonu, kuru noskatījusi arī "Williams" nometne.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv