Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress: "Šādos apstākļos startēt bija pārāk bīstami"

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress: "Šādos apstākļos startēt bija pārāk bīstami"
Foto: Motorsport.com

"Red Bull" pilots Serhio Peress kritiski izteicies par tiesnešu lēmumu ļaut turpināties Austrālijas GP sacīkstēm arī saulrieta laikā, kad redzamība trasē bija pārāk slikta. Pjēram Gazlī tikmēr izdevies izvairīties no diskvalifikācijas uz nākamo posmu, jo tiesneši viņu nav sodījuši par sadursmes izraisīšanu ar komandas biedru Estebanu Okonu.

Pēc Kevina Magnusena izstāšanās dažus apļus pirms finiša sacensības tika apturētas, lai varētu aizvākt "Haas" formulu no trases un attīrītu asfaltu no atlūzām. Cīņas atsākās divus apļus pirms finiša ar startu no vietas, bet pirmajos trīs līkumos notika vairāki incidenti. Vēlāk daudzi apšaubīja, vai bija nepieciešams ļaut pilotiem šādu starta procedūru. Galu galā sacīkstes nācās apturēt vēlreiz un pēc tam tika pabeigtas jau aiz drošības mašīnas, taču tādā secībā, kādā piloti atradās pirms iepriekš veiktā restarta.

Peress pēc neveiksmes kvalifikācijā sacīksti sāka no boksiem, bet beigās tika pie piektās vietas. Viņam izdevās izvairīties no avārijas, taču pēc restarta meksikānis bija spiests izbraukt no trases, lai nesadurtos ar citām mašīnām.

"Tas bija tiešām bīstami," uzskata Peress. "Pirmkārt, uzsildīšanās, otrkārt, mēs neko nespējām redzēt. Šādos apstākļos turpmāk nedrīkstam startēt. Vienreiz var notikt pavisam liela avārija. Neko nevarēja saskatīt. Pēdējos trīs apļos braucām kā tādi pasažieri, jo redzamība nebija nekāda. Iebraucot pirmajā līkumā, nevarēja neko redzēt un man bija jāizvairās no Gazlī."

Pjērs Gazlī piedzīvoja sadursmi ar otru "Alpine" braucēju Estebanu Okonu, ka rezultātā abi ietriecās sienā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs