Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Mana karjera vairs nav sākumā, bet aiziet no F1 vēl netaisos"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Mana karjera vairs nav sākumā, bet aiziet no F1 vēl netaisos"
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels tuvākajā laikā vēl negatavojas beigt karjeru, lai gan daudzi kritiķi ieteikuši viņam to darīt pēc parādītā nestabilā snieguma 2018. gada sezonā.

"Ferrari" pilots pērn pretendēja uz uzvaru F1 čempionātā, taču sezonas otrajā pusē šķietami "salūza", pieļaujot vairākas rupjas kļūdas, kas viņam lika atkāpties cīņā ar "Mercedes" sportistu Lūisu Hamiltonu.

Šogad Fetela komandas biedrs būs Šarls Leklērs, kurš aizvadīs vien otro sezonu "Formulā 1", taču daudzi uzskata, ka jaunajam censonim ir labas izredzes sakaut pieredzējušo vācieti. Fetels tikmēr atzīst, ka spēj samierināties ar lielo kritikas devu un negrasās noslēgt F1 karjeru.

"Gadu gaitā esmu pieradis samierināties ar kritiku, pat tādos gadījumos, kad tā nav taisnīga," intervijā vācu "Sport Bild" stāsta Fetels. "Domāju, tas ir skaidri saprotams, ka mana karjera vairs nav pašā sākumā, bet no otras puses man ir 31 gads un vēl dots laiks, ko pavadīt šajā čempionātā. Ja paskatāmies uz senākiem notikumiem, Mihaels Šūmahers bija vecāks par mani, kad ieguva savu pirmo titulu ar "Ferrari", bet Lūiss Hamiltons ir divus gadus vecāks par mani."

F1 pasaules čempionātā Fetels debitēja 2007. gadā, bet jau savā otrajā sezonā "Toro Rosso" sastāvā guva pirmo uzvaru. No 2010. līdz 2013. gadam četras sezonas pēc kārtas viņš kļuva par F1 čempionu "Red Bull" sastāvā, bet kopš 2015. gada brauc "Ferrari" rindās. Šajos četros gados divreiz viņš ieguvis otro, bet pa vienai reizei - trešo un ceturto vietu kopvērtējumā.

"Par karjeras beigšanu vēl neesmu sācis domāt," uzsver Fetels. "Tieši otrādi - daru visu, lai piepildītu savu sapni un iegūtu titulu "Ferrari" sastāvā. Un mana ģimene mani atbalsta."

Jautāts par to, vai kādudien nevarētu pievienoties "Mercedes" vienībai, kā savulaik izdarīja viņa padomdevējs Šūmahers, Fetels atzīst: "Nē. Mans mērķis ir uzvarēt kopā ar "Ferrari" komandu."

Izmantotie resursi:
Wheels24.co.za, South Africa's best motoring...