Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" sāks aktīvi gatavot jauno talantu Antonelli debijai F1 sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" sāks aktīvi gatavot jauno talantu Antonelli debijai F1 sacīkstēs
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

"Mercedes" komanda vēl nav pieņēmusi lēmumu, kurš pilots nomainīs Luisu Hamiltonu tās sastāvā 2025. gada sezonā, bet debijai F1 čempionātā aktīvi sāks gatavot savu protežē Andrea Kimi Antonelli.

Tika ziņots, ka Antonelli jau Lieldienu brīvdienās gatavojas aizvadīt F1 testus Imolas trasē. Tagad noskaidrojies, ka testi notiks šī mēneša laikā. Kā ziņo "Motorsport.com", pirmos testus ar F1 auto savā karjerā Antonelli veiks 16. aprīlī Austrijā, "Red Bull Ring" trasē, kad "Mercedes" viņa rīcībā nodos savu 2022. gada modeļa sacīkšu spēkratu. Savukārt 30. aprīlī Itālijā, Imolas trasē viņam paredzēta vēl viena testu diena.

Antonelli ir viens no visstraujāk pa karjeras kāpnēm kāpošais junioru braucējs kopš Maksa Verstapena. 2022. gadā jaunais talants kļuva par Vācijas un Itālijas F4 čempionu, bet 2023. gadā izcīnīja titulus Eiropas un Tuvo Austrumu "Formula Regional" čempionātos. "Mercedes" rūpnīcas atbalstītais pilots pilnībā izlaidis F3 kategoriju un šogad uzreiz debitējis F2 čempionātā. Savulaik Verstapens uzreiz no F3 čempionāta pārcēlās uz F1.

Pirmajos trīs F2 seriāla posmos šogad piedzīvotas gan neveiksmes, gan izdevies parādīt uzvarētāja cienīgu ātrumu. Kopvērtējumā "Prema Racing" komandu pārstāvošais pilots ierindojas devītajā pozīcijā. Četrās no sešām sacīkstēm viņš spējis ierindoties pirmajā desmitniekā, trijās no tām "Top 6".

Antonelli jau šobrīd ir superlicence, kas nepieciešama, lai drīkstētu piedalīties F1 čempionātā, taču, tā kā viņam pagaidām vēl ir 17 gadi, vecums to neļautu darīt. Pilngadību itāļu sportists sasniegs augusta beigās, līdz ar to nākamgad būtu gatavs startēt "Formulā 1".

Kas attiecas uz sportista nākotni, varianti ir trīs. "Mercedes" nākamgad varētu dot viņam iespēju debitēt savā F1 rūpnīcas komandā vai atrast vietu kādas citas vienības sastāvā, visticamāk, tā varētu būt "Williams". Trešais variants ir aizvadīt vēl vienu F2 sezonu, pirms debitēšanas F1. "Mercedes" vadītājs Toto Volfs neslēpj, ka vēlas sastāvā dabūt Verstapenu, tāpat uz Hamiltona vietu kandidē Fernando Alonso.

F2 čempionātā Antonelli komandas biedrs ir Olivers Bērmans, kurš šogad Saūda Arābijas posmā debitēja F1 sacīkstēs "Ferrari" sastāvā, parādot sevi no labākās puses. Pēc trim F2 posmiem brits ir tikai 19. vietā kopvērtējumā un viņa augstākais sasniegums ir devītā vieta. Antonelli Austrālijā otro braucienu pabeidza ceturtais.

"Visi runā tikai par Oliveru, jo viņš F1 debijā parādīja labu un cienījamu veikumu," stāsta bijušais F1 pilots Niks de Vrīss. "Taču Bērmans jau bija aizvadījis vienu F2 sezonu. Neskatoties uz to, Antonelli tāpat vienmēr bija ātrāks par viņu testos un pirmajā posmā Bahreinā, neskatoties uz "Prema" mašīnas ne to labāko veiktspēju. Tādā trasē kā Džida, patrenēties 30 minūtes un spēt parādīt tik labu sniegumu, kvalifikācijā atpaliekot tikai 0.2 sekundes, tas ir ļoti labs veikums. Skaidrs, ka "Prema" vēl nav pielāgojusies jaunajiem noteikumiem, tāpēc komandas ātrums nav lielisks. Bet esmu pārliecināts, ka Kimi ir īpašs pilots. Viņš elpo ar sacīkstēm. Kopš mazotnes Kimi ir braucis ar visāda veida mašīnām. Viņš ir apķērīgs puisis, to var labi redzēt viņu satiekot un aprunājoties."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv