Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 algu un punktu attiecība: vērtīgākais pilots šogad bijis Piastri

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 algu un punktu attiecība: vērtīgākais pilots šogad bijis Piastri
Oskars Piastri. Foto: McLaren Racing

F1 čempionātā starp braucējiem pastāv liela algu atšķirība. Portāls "racingnews365.com" veicis interesantu cenas un kvalitātes attiecības aprēķinu jeb kādu naudas summu piloti šogad formāli saņēmuši no savām komandām par katru izcīnītu punktu.

"McLaren" pārstāvis Oskars Piastri šajā ziņā nesis vislielāko pienesumu. Viņa alga tiek lēsta tikai 2 miljonu ASV dolāru (USD) apmērā par sezonu, bet tās laikā austrālietis guva 97 punktus. Tie ir vien 20619 dolāri par katru punktu.

Tālāk sarakstā seko "Aston Martin" braucēji. Fernando Alonso aizvadīja lielisku sezonu, sasniedzot 206 punktus, bet viņa alga ir 5 miljoni USD gadā. Tie ir 24272 dolāri par punktu. Lānss Strols nopelnīja krietni mazāk punktus par komandas biedru - 74, taču arī viņa atalgojums ir mazāks - 2 miljoni USD. Tātad 27027 dolāri par punktu. Pirmo piecinieku algu un punktu attiecības saraksta augšgalā noslēdz Serhio Peress ("Red Bull") un Džordžs Rasels ("Mercedes").

Lai gan Makss Verstapens aizvadīja fenomenālu sezonu, uzvarot 19 posmos no 22, arī viņa alga ir pati lielākā starp čempionāta dalībniekiem - 55 miljoni USD. Neskatoties uz to, ka sportists guva vairāk nekā divas reizes lielāku punktu skaitu pār otrās vietas ieguvēju kopvērtējumā, savu komandas biedru Peresu, holandietis formāli saņēmis 95652 dolārus par katru no 575 izcīnītajiem punktiem.

Saraksta lejasgalā ir tādi braucēji kā Logans Sardžents ("Williams"), Valteri Botass ("Alfa Romeo") un Kevins Magnusens ("Haas"), kuru komandām katrs to izcīnītais punkts izmaksājis visdārgāk. Sardženta un Botasa gadījumā tas ir 1 miljons, bet Magnusenam - pat 1.66 miljoni dolāru par punktu.

Algas un punktu attiecība F1 pilotiem 2023. gada sezonā: