Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" uz Sainsu ilgāk negaidīs un meklēs citu pilotu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" uz Sainsu ilgāk negaidīs un meklēs citu pilotu
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

"Williams" vairs negaidīs uz Karlosu Sainsu un nolēmusi iespējami ātrāk sameklēt Aleksam Albonam komandas biedru nākamajai F1 sezonai.

Sainss esot plānojis galīgo lēmumu par to, kur startēt nākamsezon, pieņemt ap Spānijas "Grand Prix" laiku, tomēr tad kā atraktīva opcija uzradās "Alpine". Pēc Flavio Briatores atgriešanās komandā īpašā konsultanta statusā, Sainsam izteikts piedāvājums, ko spānis šobrīd nopietni apsver. "Alpine" mērķis ir nodrošināt sastāvu ar diviem ātriem pilotiem, lai turpmākos gadus varētu pilnībā koncentrēties uz attīstību tehniskajā frontē. Nupat pie jauna līguma tika Pjērs Gaslī.

Piedāvājums Sainsam bija arī no "Williams", un pilots esot lūdzis, lai tā pagaida vēl kādu laiku. Sportists vēlas sīkāk saprast, ko "Alpine" viņam var dot. Tomēr "Williams" vadība ilgāk vairs gaidīt nav gatava, tādēļ nekavējoties uzsāks savam pilotam Albonam cita komandas biedra meklējumus. "Audi" rūpnīca esot gatava vēl kādu brīdi pagaidīt, taču ne ilgi, vēsta "Motorsport.com".

Zināms, ka "Alpine" gatavojas atteikties no saviem motoriem un sākot ar 2026. gadu tos iegādāties no citas rūpnīcas. Šobrīd kā variants tiek minēti "Honda" motori, taču Briatores nolūks ir nodrošināt sadarbību ar "Mercedes", kas solās būt spēcīgākie no jaunajiem jaudas agregātiem. Sainsam varētu būt saistošs piedāvājums startēt autoražotāja rūpnīcas komandā, bet ar labāko tobrīd pieejamo F1 motoru.

Runājot par "Williams", otrā pilota vietu komanda vēlas aizpildīt ar uzvarēt spējīgu pilotu. Šobrīd kā galvenie kandidāti tiek minēti Valteri Botass un Estebans Okons. Abi šie braucēji ir labi zināmi komandas vadītājam Džeimsam Voulsam vēl no "Mercedes" laikiem.

Vēl gan pastāv iespēja, ka beigu beigās tomēr tiek panākta vienošanās ar Sainsu, pat, ja norit sarunas arī ar citiem. "Williams" grib, lai pilots, kas tai pievienosies, būtu gatavs uz vairākiem gadiem pilnībā nodoties šim projektam. Par Sainsu līdz šim tādas pārliecības nav bijis, ņemot vērā viņa mērķi startēt kādā no vadošajām komandām.

Zināms, ka "Haas" komandā visdrīzāk startēs Olivers Bērmans, bet kā otru braucēju tā vēlas redzēt Okonu. Tāpat uz Okonu un Botasu raugās "Audi" rūpnīca.