Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels: "Gandrīz avarēju, kad Toto Volfs iekliedzās"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels: "Gandrīz avarēju, kad Toto Volfs iekliedzās"
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

Svētdien izcīnījis uzvaru Austrijas F1 posmā, britu pilots Džordžs Rasels ar smaidu atzīst, ka gandrīz avarējis, kad pēc Maksa Verstapena un Lando Norisa sadursmes "Mercedes" boss Toto Volfs sācis kliegt pa radio.

Rasels atradās aptuveni 12 sekundes aizmugurē, kad Verstapens un Noriss piedzīvoja sadursmi.

"Džordž, tu vari uzvarēt, tu vari uzvarēt, Džordž," pa radio viņam kliedza Volfs, lai gan sportists īsi pirms tam tika informēts, ka Verstapens ir pārplēsis riepu.

"Ļaujiet man, sasodīts, braukt," skanēja Rasela atbilde komandai. Pilotam izdevās pārņemt vadību, nepieļaut kļūdas un izcīnīt otro uzvaru karjerā. "Mercedes" šī ir pirmā uzvara kopš 2022. gada Sanpaulu "Grand Prix".

"Pēkšņi Toto man iekliedza ausī, ka varu uzvarēt," pēc sacensībām sacīja Rasels. "Gandrīz avarēju, kad viņš iekliedzās. Bet tas tikai parāda to kaisli, kas mums ir pret šo visu. Pēdējie pāris gadi bijuši smagi. Ir lieliska sajūta atkal kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena."

"McLaren" pilotam Oskaram Piastri pēdējos apļos nebija pa spēkam noķert līderi, jo virtuālās drošības mašīnas laikā Rasels paspēja atdzesēt savas cietā sastāva riepas un pēc tam ar tām atkal varēja pabraukt ātri. Tikmēr trešajā vietā ierindojās Karloss Saincs, kuru Piasti pirms tam bija apdzinis.

"Zinājām, ka "Mercedes" sacīkšu režīmā varētu būt priekšrocības, bet darījām visu, lai turētos līdzi," stāsta "Ferrari" pilots. "Oskars beigās pietuvojās ļoti strauji. Domāju, ka trešā vieta mums ir labs rezultāts. Tās ir F1 laimīgās dienas, ka priekšgalā notiek asumi un redzam jaukas cīņas. Diemžēl mēs atgūstamies no vairākām sarežģītām sacīkstēm un vēl neesam gatavi sacensties par uzvarām. Bet kā komanda darām visu, lai Silverstonā būtu atpakaļ formā."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv