Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" negaidīti pamet tehniskais direktors Sančess

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" negaidīti pamet tehniskais direktors Sančess
Foto: Motorsport.com

"McLaren" vienība pirms F1 čempionāta ceturtā posma veikusi izmaiņas savā tehnisko darbinieku struktūrā. Komandu jau pēc trīs mēnešu darba pametis Davids Sančess.

Jau pirms kāda laika komanda ieviesa trīs tehnisko direktoru posteņus. Sančess iepriekš strādāja "Ferrari" komandā, bet jau pagājušā gada februārī vienojās ar "McLaren", lai gan darbu drīkstēja uzsākt vien šī gada 1. janvārī. Franču inženieris ieņēma tehniskā direktora amatu mašīnas veiktspējas koncepta jomā, strādājot kopā ar aerodinamikas tehnisko direktoru Peteru Podromou.

Jau pēc trīs mēnešu darba Sančess komandu pametis. Par to pēc vairākkārt veiktām pārrunām vienojušās abas puses. Kā iemesls tiek minēts fakts, ka Sančesa reālie pienākumi nav atbilduši tam, par ko ar "McLaren" tika panākta vienošanās pirms līguma parakstīšanas.

Nīls Houldijs turpmāk būs "McLaren" tehniskais direktors inženierijas jomā, Podromou arī turpmāk būs tehniskais direktors aerodinamikas nodaļā, savukārt tehniskā direktora veiktspējas jomā amatu uz laiku ieņems komandas vadītājs Andrea Stella. Tas būs līdz brīdim, kad tiks atrasts Sančesa aizvietotājs. Bijušais "Red Bull" inženieris Robs Maršals, kurš darbu komandā sāka 1. janvārī, pildīs galvenā dizainera pienākumus.

Pēc slikta sezonas sākuma 2023. gadā "McLaren" ieņēma ceturto vietu Konstruktoru kausā. Savukārt šogad pēc aizvadītiem trim posmiem britu vienība, kas nesen nonāca pilnīgā Bahreinas valsts ieguldījumu fonda īpašumā, ieņem trešo pozīciju.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv