Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Batons tomēr paliek "McLaren" arī uz nākamo sezonu

Batons tomēr paliek "McLaren" arī uz nākamo sezonu
Džensons Batons
Foto: LaPresse/Scanpix

Lai gan 2009. gada F1 pasaules čempions Džensons Batons apsvēra domu par karjeras beigšanu, vēlme reabilitēties par neveiksmīgu sezonu ir ņēmusi virsroku un viņš arī nākamgad brauks "McLaren" komandā.

"McLaren" komandas priekšsēdētājs Rons Deniss norādīja, ka līguma nepagarināšanas iespēja "kļuva bezjēdzīga", kad viņš pārliecinājās, ka 35 gadus vecais Batons ir tikpat "apņēmības pilns un koncentrējies" kā jebkad agrāk.

Vienlaikus pagaidām nav izskanējusi nekāda informācija par Batona komandas biedra, divkārtējā pasaules čempiona Fernando Alonso nākotni "McLaren". Lai gan spānim ir spēkā līgums līdz 2017. gada sezonas beigām, par viņa nākotni komandā radās šaubas pēc viņa izteicieniem pēc Japānas "Grand Prix", kad viņš norādīja, ka nezina, vai brauks F1 arī nākamajā sezonā. Vēlāk "Twitter" kontā Alonso vairākos tvītos gan apliecināja savu uzticību komandai. Uz jautājumu, kādēļ paziņojumā par nākamo sezonu nav pieminēts Alonso, tika atbildēts, ka "šodien runa ir par Džensonu".

Batons "McLaren" komandu pārstāv kopš 2010. gada. Komandas paziņojums apliecina, ka līgums ar autosportistu ir pagarināts uz iepriekšējiem nosacījumiem, kas paredz Batona atalgojuma pieaugumu nākamsezon no desmit līdz 15 miljoniem ASV dolāru.

"Pēdējo mēnešu laikā esmu daudz ko pārdomājis," atzīst Batons. "Un nav noslēpums, ka vienubrīd manas domas par nākotnes plāniem dalījās. Taču jau sešas sezonas esmu bijis "McLaren" pilots un šajā laikā esmu labi iepazinis Ronu. Pēdējās nedēļās mums ir bijušas vairākas labas sarunas. Viņš ir apņēmības pilns izvest mūsu komandu no šī sarežģītā posma līdz panākumiem nākotnē. Tas dod man pārliecību un tādēļ esam nolēmuši turpināt sadarbību. Tiklīdz pieņēmu šo lēmumu, es sapratu, ka tas ir pareizs."

"Skaidrs, ka šis gads mums nav bijis veiksmīgs, taču mēs zinām, kas mums jādara, lai uzlabotu lietas. Sadarbībā ar "Honda", mēs tuvākajās nedēļas un mēnešos smagi strādāsim, lai 2016. gada sezona būtu veiksmīgāka par 2015. gadu," piebildis Batons.

Izmantotie resursi:
BBC Sport

     [+] [-]

, 2015-10-01 16:19, pirms 9 gadiem
Batonu var saprast par 15 citroniem pavizināties pa pēdējām vietām galīgi nav slikti. McLaren laikam dzīvo pēc principa: Mēs neesam tik bagāti, lai pirktu lētu "preci"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-01 22:08, pirms 9 gadiem
No vienas puses prieks par Batonu, bet no otras puses žēl Magnusena. Šaubos vai Batons nākamsezon kaut ko baigi izcīnīs, bet Magnusenam būtu motivācija.