Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

Alonso saņēmis piedāvājumu no "Renault"

"Renault" komandas boss Flavio Briatore piedāvājis Pirmās formulas (F-1) pilotam Fernando Alonso atgriezties savā komandā, ar kuru spāņu braucējs kļuva par divkārtēju F-1 čempionu 2005. un 2006. gadā.

Šāda veida pāreja varētu notikt tādā gadījumā, ja Alonso pārtrauks savas līgumsaistības ar "McLaren" komandu.

"Es jau viņam [Alonso] esmu sacījis, ka pie mums viņam vienmēr būs rezervēta vieta. Būtu absurdi noliegt, ka vēlamies Alonso redzēt savā komandā. Esmu dzirdējis baumas, ka viņš, iespējams, varētu pāriet uz "Ferrari", taču tur viņa komandas biedrs tad būtu Kimi Raikonens. Zinot Alonso negatīvo pieredzi attiecībās ar Luisu Hamiltonu, diez vai būtu prāta darbs meklēt jaunus "piedzīvojumus" citās komandās," uzsver Briatore.

"Renault" boss arī norāda, ka komandas vadītājam ir svarīgi laikus definēt katra pilota vietu komandā, lai pēcāk nerastos skandāli un nesaprašanās. " Ja jūs uzaicināt komandā pasaules čempionu, viņam ir jādod pirmā braucēja statuss. Arī mums "Renault" komandā bija nesaprašanās ar Alonso, taču vienmēr savā starpā bijām godīgi, risinot sasāpējušos jautājumus. Rons Deniss ["McLaren" vadītājs - aut.] mēdz teikt, ka spēj atrast kopīgu valodu ar Latīņamerikas braucējiem, taču zinot viņa attiecības ar Sennu, Montoiju un Alonso, jāsaka, ka tās vis gluži nav," piemetina Briatore.

Izmantotie resursi:
www.sport-express.ru


, 2007-10-01 21:07, pirms 17 gadiem
NAw ko domaat jaaiet vien ir!
, 2007-10-01 21:07, pirms 17 gadiem
Es jau teicu par to Ralfa raksta un ir ari
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-01 21:26, pirms 17 gadiem
abaam puseem shis buutu izdeviigi

tik buus reeciigi ja Kovalainens ar negribees piekaapties Alonso, bet nu Briatore to visticamaak nepieljaus.
, 2007-10-01 21:31, pirms 17 gadiem
cerams ka aizies un renault
, 2007-10-01 21:38, pirms 17 gadiem
Juu, kaza dziiva un vilks paeedis.. Tikai nezinu gan vai Alonso ir Latiinjamerikaanis, hehe..
, 2007-10-01 21:43, pirms 17 gadiem
Alonso būtu muļķis, ja paliktu vēl uz gadu McLaren. Tur skaidri redzams, ka viņam nav ko darīt tajā komandā, ne ar viņu boss runā, Hamīts ar muti virina, lai iet atpakaļ uz Renault vai citu komandu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-01 22:10, pirms 17 gadiem
ista vieta vinam ir renault tur vins paradija kad ir labakais pasaule tur ari bija jaturpina ceru ka paries
, 2007-10-01 22:12, pirms 17 gadiem
Domaaju, ka Alonso visticamaak naakamsezon brauks Renaultaa. Tas toch buutu paarsteigums, ja vinjsh paliktu McLarenaa. Par Ferrari runaajot, tad te ir jaapiekriit Briatorem, kaa vinjsh var cereet uz 1. pilota vietu, ja priekshaa ir Kimi? Vieniigais shancs ir Renault.
Tas diemzheel liecina, ka Fizikellas dienas Renaultaa ir skaitiitas, jo Kovalainens shosezon ir labaaks, it iipashi sezonas otrajaa pusee.
Vareetu buut interesants tandeems Alonso un Kovalainens. Domaaju, ka soms nebuutu ar pliku roku njemams.

Bet tad uzreiz aktuaals ir jautaajums, kursh brauks McLarenaa?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-01 22:32, pirms 17 gadiem
jaa jaa Ralfs McLaren Buutu jau labi Kulthardu, bet nu diezvai. Mosh uz Batonu vareetu skatiities, kaadu Sauber brauceeju, Rosbergu, to pashu De La Rosu, Pafetu vai veel kaadu jauninjo.
, 2007-10-01 22:43, pirms 17 gadiem
Alonso aizies uz Renault Fisikellas vietaa! Bet sezonas laikaa dabuus iekshaas no Kovalainena un atkal varees kuukot taka tagad!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-01 22:59, pirms 17 gadiem
Ceru,ka taa arii notiks!Un Francijas autobuuves gigants atkal atgrieziisies autosporta virsotnee.PILNIIBAA PIEKRIITU FLAVIO PAR ATTIEKSMI PRET PASAULES CHEMPIONIEM
, 2007-10-01 23:08, pirms 17 gadiem
Par iespeejamaako chempiona partneri Renault komandaa es gan uzskau Giancarlo.Vinsh sevi ir pieraadijis kaa labs otrais pilots un lielisks profesionaalis.
, 2007-10-01 23:42, pirms 17 gadiem
ideāli, lai viens gailis iet pie otra gaiļa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-02 01:46, pirms 17 gadiem
Vai tiesa, ka Ham izmantojis (bija pieejami) Alo formulas regulējumus praktiski visas sezonas laikā? Ja tā, tad kuram "testpilots" ir 2kārtējs pasaules čempions?
, 2007-10-02 10:40, pirms 17 gadiem
latgalits Cik es zinu, tad Motoija jau kādu laiku nestartē F-1...
, 2007-10-02 12:48, pirms 17 gadiem
Ja kaut daļa patiesības ir lietotāja Nr.19 komentārā,tad man gribot negribot(zinu,ka vairums man nepiekritīs un saliks milzīgu skaitu mīnusiņu )jāpiemin profesionālisms,kas nevienā sporta veidā nav mazsvarīgs jēdziens.Jau pieminēju Fizikellu.Jā viņš nekad nav bijis pasaules čempions,un droši vien nekad arī nebūs.Taču arī E.Ērvains,R.Barikello un F.Massa nekad nav bijuši čempioni,bet tas netraucē man viņus cienīt kā profesionāļus,kas godprātīgi dara savu darbu.Hamiltons manās acīs nav profesionālis.Paskaidrošu kapēc-1)Patīk tas kādam vai nē,bet F1 tomēr ir komandu sporta veids,tātad abiem pilotiem ir jāsadarbojas kopīgu mērķu labā.Tas nozīmē,ka ir pirmais pilots un otrais pilots.Cerēt uz to,ka par otro pilotu pieteiksies divkārtējs pasaules čempions būtu muļķīgi.Hamiltons savukārt iedomājās,ka viņš drīkst ar brutāliem(un bieži vien negodīgiem)paņēmieniem nostumt malā čempionu,iedomājoties laikam,ka viņš klusēs.Tātad Hamiltons nepildīja profesionālās saistības(kā to darīja augstāk minētie piloti);

2)Jā izskatās,ka McLaren komandai šogad paveiksies izcīnīt čempionu titulu,neskatoties uz nesaskaņām komandas iekšienē.Taču,ja Ferrari(vai vienalga kura cita komanda)šogad būtu kaut nedaudz konkurētspējīgāka un profesionāli strādātu kā M.Šūmahera laikos,tad diezin vai tas izdotos;

3)Hamiltons ir neapšaubāmi talantīgs pilots,taču šādā veidā to neapliecina.Atgādināšu,ka savulaik Alonso saņēma piedāvājumu(vismaz tādas baumas bija)no Ferrari,bet attiecās no tā,jo nevēlējās būt otrais pilots.Tas nozīmē,ka viņš labi apzinājās,ka cīnīties ar pieckārtēju(manuprāt tajā laikā bija tieši tik)pasaules čempionu vienas komandas sastāvā vienkārši nedrīkst.Hamiltonam šādas lietas ir svešas;

4)Šogad McLaren komandas bosi pārliecinoši nodemonstrēja favorītisma izpausmes,to vispretīgākajā formā.Ar to es gribu teikt,ka viņi ne tikai atklāti izrādīja savas simpātijas nomināli otrajam pilotam,bet arī bieži vien centās kaitēt Alonso(īpaši tad,kad bija skaidrs,ka otršķirīgais konstruktoru kauss ir praktiski rokā).Vai jūs varat iedomāties,ka piemēram,populārā futbola klubā,īpašnieks pieņem darbā savu draugu(kolēģi,biznesa partneri,tautieti,utt.),atklāti izrādot simpātijas tieši viņam.Kā jūs domājat,kādas izjūtas tas radītu viņa komandas biedros?Pēc piemēra nav tālu jāiet-Chelsea(un visi zin kāda tur tagad ir situācija un ar ko tas draud beigties);

5)M.Šūmahers protams ir septiņkārtējs pasaules čempions un neapšaubāmi F1 lielākais pilots.Taču vai kāds spēj iedomāties viņa ceļu pretī uzvarām bez komandas biedru atbalsta un profesionālas palīdzības?Šogad Hamiltons būs iekarojis F1 troni,taču diezin vai cieņu savu kolēģu acīs.Tapēc es nedomāju,ka viņš var rēķināties ar nākamā komandas biedra atbalstu karjeras turpinājumā.

Šeit īsumā uzrakstīju savas personīgās domas,visiem paldies par uzmanību
, 2007-10-02 15:01, pirms 17 gadiem
Nepiekritu Dandija teiktajam, ka Hamiltons "brutāliem(un bieži vien negodīgiem)paņēmieniem cenšas nostumt malā čempionu,iedomājoties laikam,ka viņš klusēs". Manuprāt, vairākkārt (sevišķi pēdējos posmos) pierādījies tieši pretējais - Alonso visādiem nesportiskiem paņēmieniem cenšas apturēt Hamiltonu (gan pit-stops Ungārijā, gan pirmais līkums Beļģijā). Gadījumā ar Šumaheru viņš bija pārāks par saviem komandas biedriem (ar atsevišķiem izņēmumiem, protams), ko pierādīja kvalifikācijas rezultāti, bet gadījumā ar Alonso - arī kvalifikācijā viņi visu laiku ir blakus, tā ka abi viņi pēc spēku samēriem ir līdzvērtīgi un NAV pamats Hamiltonam katrā trasē atdot savu pozīciju Alonso, ja viņš ir tikpat ātrs... Šogad (beidzot...) ir bijis tā, ka Alonso nav tik daudz veicies, kā viņa konkurentiem (tieši mazāk veicies NEVIS neveicies) un rezultāts ir tāds, ka faktiski cerību uz titulu ir garām. Apsveicu Hamiltonu ar čempiona titulu!
, 2007-10-02 16:15, pirms 17 gadiem
2No_Coment.Ar izteicienu brutaali(negodiigi)panjeemieni es vairaak biju domaajis Hamiltona(gan pasha,gan vinja teeva,gan Rona Denisa)darbiibas nevis trasee,bet aarpus taas
, 2007-10-02 17:32, pirms 17 gadiem
Njaa, bet nu Alonso jau arī nav nekāds baltais jēriņš... It kā ir tāda versija, ka Alonso esot bijis gatavs maksāt komandas mehāniķiem, lai tie Alonso mašīnu "apkalpo" ātrāk, labāk utt. Abi viņi ir gana labi, bet vismaz Hamiltona agresivitāti trasē var norakstīt uz jaunību, bet Alonso... Alonso vienkārši beidzot redz, cik tad spēcīgs pats viņš ir...
, 2007-10-02 17:56, pirms 17 gadiem
2No_Coment.Man nav pretenziju pret pilotu agresivitaati trasee(gluzhi otraadi).Tachu man tomeer ir pretenzijas,ja zalsh puishelis atljaujas izteikties par chempionu(un komandas biedru).Chempionam tomeer ir tiesiibas uz savu viedokli.Un kaa pieraadija vairaaki notikumi sezonas gaitaa,Alonso ir bijusi taisniiba.Un mehaanikji tomeer aatraak straadaaja anglim.
, 2007-10-02 17:59, pirms 17 gadiem
Protams,ka jaaiet atpakalj!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-03 14:31, pirms 17 gadiem
Julia19, domaaju, ka gandriiz visi nevis neviens Varbuut par chempionu buus gruuti kljuut, bet vismaz starp liideriem, izciiniitas paaris uzvaras, biezji uz pjedestaala, arii nauda.
, 2007-10-03 16:01, pirms 17 gadiem
2Bargais.Ja kaads arii gribees braukt kopaa ar vinju,tad tas buus vai nu debitants,vai nu kaads,kas gatavs naudas deelj paciest visu.Sevi cienosh cilveeks ar sho bodiiti nepiisies
Lānss Strols un Pjērs Gazlī. Foto: Motorsport.com

Gaslī un Strols paliks pašreizējās komandās arī nākamās F1 sezonas

"Alpine" komanda parakstījusi jaunu līgumu ar Pjēru Gaslī uz vairākiem gadiem, paturot franču F1 pilotu sastāvā. Kā zināms, komandu pēc šīs sezonas pametīs otrs braucējs Estebans Okons. Tikmēr "Aston Martin" komanda šodien nāca klajā ar paziņojumu, ka Lānss Strols turpinās startēt tās sastāvā 2025. gada sezonā un arī pēc tam.

Leklērs: "Sainss sacensību sākumā pārkāpa komandas prasību"

Lai gan "Ferrari" vienība bija instruējusi savus pilotus Spānijas GP sacīkstes sākumā taupīt riepas, Karlosa Sainsa uzbrukums komandas biedram norāda, ka viņš šo plānu ignorējis, paziņojis Šarls Leklērs.
Foto: Motorsport.com

FIA izņēmuma gadījumos ļaus startēt F1 čempionātā no 17 gadiem

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) veikusi grozījumus noteikumos. Tās paredz, ka turpmāk autosportists izņēmuma kārtā varēs saņemt atļauju startēšanai F1 pasaules čempionātā no 17 gadu vecuma.