Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Cilvēki īsti neapzinās autosporta bīstamību"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Cilvēki īsti neapzinās autosporta bīstamību"
Negadījuma brīdis Spā-Frankošamps trasē.

Pēc tam, kad "Formula 2" sacensību laikā sestdien Spā-Frankošamps trasē gāja bojā 22 gadus vecais franču pilots Antuāns Ibērs, F1 pasaules čempions Lūiss Hamiltons atzinis, ka risks, ko uzņemas autosportisti nav pietiekami lielā mērā novērtēts.

Negadījums notika drīz pēc starta F2 posma pirmajā braucienā. Ibērs izslīdēja no trases "Raidillon" līkumā, kas seko uzreiz aiz leģendārā "Eau Rouge", un viņa mašīnas sānos pēc tam ar milzīgu ātrumu ietriecās Huans Manuels Korrea, bet cieta arī Žuliano Alezī. Kamēr Korrea nokļuva slimnīcā un viņa stāvoklis ir stabils, drīz pēc negadījuma tika paziņots par Ibēra nāvi.

Ņemot vērā, cik lielu nozīmi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) pēdējās desmitgadēs veltījusi drošības uzlabošanai, daudziem līdzjutējiem šķiet, ka mūsdienās prestižākajos formulu seriālos startēt ir relatīvi droši. "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons izmantojis brīdi, lai izteiktu savu viedokli par šo tēmu.

"Lai Dievs sargā Tavu dvēseli, Antuān," vietnē "Instagram" raksta F1 čempionāta līderis. "Manas lūgšanas ir ar tevi un tavu ģimeni. Ja kaut viens no jums, kas skatās un fano par šo sporta veidu, kaut uz sekundi iedomājas, ka viss ir droši, jūs pamatīgi kļūdāties. Visi piloti,kad tie dodas trasē, pakļauj savas dzīvības galējam riskam. Cilvēkiem tas būtu nopietni jāapzinās, jo tas netiek pietiekami novērtēts. To nesaprot ne līdzjutēji, ne arī citi cilvēki, kas nestrādā šajā čempionātā. Antuāns ir varonis, kas uzņēmās risku, lai tiektos pēc saviem sapņiem. Man ir ļoti skumji, ka tā notika. Dusi mierā, brāli."

Tikmēr kādreizējais F1 čempions Alēns Prosts uzskata, ka šis negadījums tikai pierāda nepieciešamību drošību uzlabot vēl vairāk.

"Šī ir smaga diena visai autosacīkšu pasaules saimei," viņš teica F1 televīzijai. "Kā zināt, viņš bija "Renault" akadēmijas biedrs, un šī bija grūta diena, klātesot viņa ģimenei, draugiem un brālim. Tas man atgādināja astoņdesmitos gadus. Tagad mēs domājam, ka tā vairs nevar notikt, bet, jā, tā aizvien notiek. Motoru sports ir bīstams. Mēs redzam, ka jāturpina drošības uzlabojumi. Mēs mīlam šo sportu, bet mēs mīlam arī dzīvi."

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...

     [+] [-]

, 2019-09-01 16:03, pirms 5 gadiem
Izrādiet cieņu Antuānam un uzrakstiet pareizi viņa uzvārdu. Ubērs

  +1 [+] [-]

, 2019-09-01 17:49, pirms 5 gadiem
Tur vajadzēja tanku, lai noturētu to sitienu pa sāniem. Tad tiešām formula vēl jāaprīko ar kaut kādu metru platu drošības karkasu...

     [+] [-]

, 2019-09-01 20:12, pirms 5 gadiem
Ja Korera nebūtu ielidojis, tad arī Antuans būtu izdzīvojis. Šeit nekas viņu neglābtu , lai cik skumji to apzināties un , lai vieglas smiltis Antuanam. FIA tā jau ir padarījusi ļoti labu darbu drošības ziņā, padarot to par drošāko sporta veidu pasaulē. Tik noskatīties uz FE kuri uz šadiem izgājieniem pelna lielo piķi Nožēlojami, lai neteiktu vairāk, bet tas ir cits stāsts

     [+] [-]

, 2019-09-01 22:48, pirms 5 gadiem
Protams, ļoti žēl, ka notikusi šāda nelaime, bet nu pataisīt visus, kuribrauc f1 par nezkādiem varoņiem jau ar nevajag. F1 šobrīd letāla negadījuma iespēja ir diezgan maza un tas, protams, ir lieliski. Ir čupām profesiju, kur pastāv daudz lielāks risks ciest negadījumā ar fatālu iznākumu. Tik par to neviens nerunā, jo tās nelaimes netiek translētas miljonu auditorijām - tās notiek "klusu", ğimenes sēro, darba kolēği, paziņas pašausminās un viss. Tas nenozīmē, ka tie cilvēki ir mazāki "varoņi" kā f1 piloti.