Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Verstapens brauca pārgalvīgi un izskatījās izmisis"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Verstapens brauca pārgalvīgi un izskatījās izmisis"
Foto: f1.com

Piedzīvojis sadursmi ar Maksu Verstapenu Austrijas F1 posma sacensībās, Lando Noriss paudis nosodījumu sāncensim. "McLaren" pilots atzīst, ka čempiona braukšanas maniere bijusi pārgalvīga, pārkāpjot noteikumus, kā arī Verstapens izskatījies izmisis, mēģinot noturēt pirmo vietu.

Abi piloti sacentās par uzvaru, kad septiņus apļus pirms finiša trešajā līkumā tie nesadalīja trasi. Noriss atradās ārmalā, prognozējot, ka Verstapens pavirzīsies pa labi, taču rezultātā "Red Bull" pārstāvis neatstāja sāncensim vietu un notika sadursme.

"Ir noteikumi, kas nosaka, ko tu drīksti darīt un, ko tu nedrīksti darīt," pēc finiša sacīja Noriss. "Viņš darīja lietas, ko nav atļauts darīt, nepaliekot nesodītam. Kad dodos cīņā ar Maksu, es paredzu spraigu cīņu. Zinu, ko sagaidīšu. Es gaidu agresiju, braukšanu uz riska robežas un tādas lietas. Bet visas trīs reizes viņš darīja lietas, kas viegli var novest pie incidenta. Viņš brauca pārgalvīgi un savā ziņā izskatījās mazliet izmisis. Tādam nav jābūt. Viņam ir daudz uzvaru. Zināju, ka Makss būs agresīvs un tāpēc savā ziņā neesmu pārsteigts, tomēr gaidīju ne vien grūtu, bet arī godīgu un cieņpilnu sacenšanos. Tas nav tas, ko no viņa puses sajutu."

Pēc notikušā Verstapens ar cauru riepu aizbrauca uz boksiem, atgriezās trasē un finišēja piektais, tiekot pie punktiem. Noriss boksos bija spiests izstāties, jo spēkrats bija pārāk bojāts.

Jautāts, vai nākotnē kaut ko divcīņās ar Verstapenu mainīs, Noriss atzina: "Nedomāju, ka man būtu jāmaina kaut kas, ko es daru. Trasē braucu uz iespēju robežas, nezinu, ko vēl varētu darīt. Viņš vienmēr ir bijis nedaudz šāds. Ļoti cienu Maksu un to, ko viņš spēj paveikt, bet ir reizes, kad man šķiet, ka viņš aiziet par tālu. Un šodien tā bija. Tas ir tikai viens incidents un saprotu, ka tādas lietas mēdz notikt. Bet esmu sarūgtināts. Viņš izbojāja man sacīksti, sabojāja manu mašīnu. Labākās no detaļām tagad jāizmet mēslainē. Mums nav daudz iespēju, ja runājam par uzlabojumiem, budžeta griestiem un tādām lietām. Visa mašīna ir iznīcināta, un tās ir lietas, kas bija nepieciešamas nākamajai nedēļas nogalei."

Pēc šī incidenta Verstapens kopvērtējumā ir ieguvējs, jo šobrīd palielinājis pārsvaru pār otrajā vietā esošo Norisu jau līdz 81 punktam.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv