Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" komanda pieņēmusi lēmumu Hamiltona vietu piešķirt Antonelli

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" komanda pieņēmusi lēmumu Hamiltona vietu piešķirt Antonelli
Foto: Motorsport.com

"Mercedes" maijā organizēja īpašus F1 testus trim pilotiem un rezultātā pieņēmusi lēmumu, ka Lūisa Hamiltona vietā nākamgad komandā startēs debitants Andrea Kimi Antonelli.

Uz vietu "Mercedes" komandā pretendēja pašreizējais "Ferrari" braucējs Karloss Saincs, taču Monako GP nedēļā parādījās baumas, ka Hamiltona vietu tomēr neiegūs. Spānis par to jau ir informēts.

Itāljas medijs "Il Corriere dello Sport" raksta, ka Silverstonas trasē "Mercedes" rīkoja privātus testus. Tajos piedalījās gan vienības pašreizējais braucējs Džordžs Rasels, tāpat rūpnīcas protežē Andrea Kimi Antonelli un Miks Šūmahers, kurš aizvien ir komandas rezervists.

"Trīs piloti brauca ar 2022. gada "Mercedes" un veica identisku programmu," vēsta laikraksts. "Ar kvalifikācijas regulējumiem Antonelli bija tikpat ātrs kā Rasels, un neaudz ātrāks par Raselu sacīkšu režīmā."

Balstoties uz šiem rezultātiem, "Mercedes" valde 15 cilvēku sastāvā esot nobalsojusi par to, ka tieši Antonelli tiks dota iespēja startēt F1 komandā 2025. gada sezonā Hamiltona vietā, teikts publikācijā. Cits itāļu izdevums "Corriere dello Sport" piebilst, ka pirms šiem testiem to atbalstījuši tikai trīs valdes locekļi.

"Manuprāt, Kimi ir fantastisks pilots," saka Džordžs Rasels. "Viņš bez šaubām nākotnē būs F1 braucējs. Tā ir laba iespēja "Mercedes" komandai būvēt savu nākotni. Bet es par komandas biedru pieņemtu jebkuru. Arī šobrīd man ir labs komandas biedrs."

Antonelli tikmēr turpina aizvadīt debijas sezonu F2 čempionātā, kur pēc pieciem posmiem ieņem sesto vietu. Sportista augstākais rezultāts pagaidām ir vairākas reizes izcīnīta ceturtā vieta, tostarp vienā no sacīkstēm Monako trasē pagājušās nedēļas nogalē. Jāpiebilst, ka viņa pārstāvētās "Prema" vienības otrs pilots Olivers Bērmans ir tikai trīspadsmitais.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv