Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: F1 īpašnieki iegādājas "MotoGP" čempionātu

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli: F1 īpašnieki iegādājas "MotoGP" čempionātu
Foto: motogp.com

"Dorna Sports" šodien oficiāli paziņoja, ka F1 čempionāta īpašnieki "Liberty Media" ir iegādājušies "MotoGP" čempionātu. Darījuma summa ir 4.2 miljardi eiro.

Amerikāņu kompānijai komerciālās tiesības uz F1 čempionātu pieder kopš 2016. gada. Savukārt tagad "Liberty Media" kļuvusi arī par lielāko "MotoGP" pasaules čempionāta īpašnieci, iegūstot 86% no tā. "Dorna Sports" savā īpašumā saglabās 14%.

Formalitātes saistībā ar "MotoGP" čempionāta pārņemšanu tiks pabeigtas līdz šī gada beigām, jo jāgaida atļaujas un apstiprinājumi no konkurences un ārvalstu investīcijas pārraugošajām iestādēm.

Jau 2006. gadā toreizējie F1 čempionāta īpašnieki "CVC Capital Partners" vēlējās pārņemt "MotoGP" čempionātu. Toreiz attiecīgās varas iestādes uzskatīja, ka abu čempionātu nonākšana vienas kompānijas rokās nenāktu par labu Eiropas konkurences tirgum. Vēl nav zināms, ko tās izlems šajā reizē, jo lietas analīze turpinās.

"MotoGP" čempionāts "Dorna Sports" pārraudzībā atradās kopš 1992. gada. Pēdējie publiskie pārskati Uzņēmumu reģistrā pieejami par 2022. gadu. Tajos redzams, ka "Dorna Sports" strādāja ar 474.8 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 33% lielāks nekā 2021. gadā, bet pandēmijas seku rezultātā piedzīvoja 7.8 miljonu eiro zaudējumus.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv