Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2987, Did:0, useCase: 3

Visu laiku garākajās "Daytona 500" sacīkstēs triumfē Stenhauss

Agris Suveizda

Visu laiku garākajās "Daytona 500" sacīkstēs triumfē Stenhauss
Rikijs Stenhauss svin uzvaru. Foto: USA Today Sports/Scanpix

LETA--AP. Par prestižo "Nascar" autoseriāla sacīkšu "Daytona 500" uzvarētāju otrajā papildlaikā svētdien kļuva Rikijs Stenhauss jaunākais, triumfējot visu laiku garākajās Deitonas 500 jūdžu sacīkstēs.

200 apļu vietā tika veikti 212 apļi, līdz ar to distance sasniedza 530 jūdzes, bet kopumā šī bija 65. reize, kad notiek Deitonas sacīkste. Stenhausam šī bija trešā uzvara karjerā "Nascar" sacensībās, bet viņa pārstāvētā "JTG Daugherty Racing" komanda kļuva par pirmo vienību kopš 2011.gada, kura sacīkstēs startēja ar vienu auto. "JTG Daugherty Racing" komandas īpašnieki ir Teds un Džodija Gešikteri, kā arī bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Breds Dohertijs.

Abas iepriekšējās uzvaras Stenhauss bija izcīnījis 2017.gadā. "Ir bijusi grūta sezona," pēc uzvaras sacīja Stenhauss. "Bet, vecīt, mums tas izdevās - uzvara "Daytona 500"!" Patreizējais "Nascar" čempions Džoijs Logano no "Penske Team" ierindojās otrajā vietā, bet trešais finišu sasniedza Kristofers Bells no "Joe Gibbs Racing" vienības.

No "pole position" startējušais Alekss Boumens no "Hendrick Motorsports" ieņēma piekto vietu, sev priekšā palaižot Krisu Bušeru no "RFK Racing" komandas. Labāko sešinieku noslēdza Entonijs Džeimss Olmendingers no Kaulig Racing". Boumens ir pirmais "pole position" īpašnieks, kurš labāko piecniekā finišējis kopš 2001.gada, kad to paveica Bils Elliots.

Septiņkārtējais "Nascar" seriāla čempions Džimijs Džonsons sacīkšu lielāko daļu bija "top 15", tomēr papildlaikā iekļuva vienā no avārijām un finišēja 31.pozīcijā, kamēr vadībā visilgāk esošais (42 apļi) Breds Keselovskis finišēja vien 22.vietā. Tikmēr Kails Bušs startēja jau savās 18."Daytona 500" sacīkstēs un arī šoreiz nespēja uzvarēt - pēc avārijas nacās samierināties ar 19.pozīciju.

Izmantotie resursi:
LETA