Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Notiks "Openkart" kartinga Attīstības līgas posms "Goodbye Summer Cup"

Juris Grīns
Juris Grīns

Trešdien, 4. septembrī, jauno mācību gadu kartinga izpratnē iesāks "Openkart" Attīstības līga ar sezonas ceturto posmu "Kartings.lv" hallē Jaunajā Teikā. Sacīkstei dots nosaukums "Goodbye Summer Cup".

Šī būs 51. Attīstības līgas sacīkste kopš koncepta ieviešanas 2014. gadā un trešo reizi nedaudz vairāk nekā divu mēnešu laikā brauksim "Kartings.lv". Pirmais posms martā notika "XL Rīga" kartinga namā, kā ierasts pirms sākam Openkart čempionāta sezonu, tādējādi Attīstības līgas posmu skaits sasniegs pirmspandēmijas pēdējā gada līmeni - 4.

Dalībnieku vidū pēc sacīkstes, starp tiem, kas būs palikuši sacensību norises vietā, izlozēsim dāvanu kartes gan no Openkart, gan Kartings.lv. Apbalvošanā pjedestālam būs arī merčs no halles.

Posms būs arī SWS Sprint Cup un Junior Cup sacīkste ar divām ieskaitēm. Izmantosim formātu, kas bija iepriekšējās divas reizes - 3 kvalifikācijas un fināli ar 3 Joker apļiem.

Trase savu Openkart debiju piedzīvoja uzreiz pēc Līgo svētkiem Attīstības līgas sacīkstē, toreiz uz sacīksti ieradās 50 dalībnieki, kas bija ne tikai Openkart Attīstības līgas rekords, bet atkārtots telpu trašu rekords Openkart vispār. Iepriekšējais tika uzstādīts tikai trīs mēnešus agrāk - Openkart čempionāta šīs sezonas atklāšanas posmā XL Rīga Kartinga nams trasē Pārdaugavā.

Openkart Attīstības līgas sacīkstes tika ieviestas 2014.gada sezonā. Attīstības līga ir treniņsacīkstes braucējiem un smilškaste sacensību rīkotājiem, kur notestēt dažādas idejas, kā arī iztestēt trases.

Attīstības līgas statistika

Kopumā ir notikušas 50 Openkart Attīstības līgas sacīkstes, no tām pa 12 Sporta kompleksa "333" Lielajā un Mazajā trasē, 8 "Biķernieku hallē" (savulaik "Ātruma Cilt" kartinga halle), 6 "XL Rīga", 4 "Rullītī", 2 Preses nama kartinga hallē, 2 "Kartings.lv" hallē, bet pa vienai "GoPlanet", Uzvaras parkā, "333" Drošas braukšanas poligonā un "333" Spices trasē. Kopējais dalībnieku skaits - 414. Visvairāk sacīkšu ir aizvadījis Kristaps Ķilkuts - 29, Kaspars Ritums - 23 un Edgars Sproģis - 20.

Aizvadītajās 50 sacīkstēs uzvarēt spējuši 25 dalībnieki - 10 reizes Andrejs Laipnieks, pa četrām Kristaps Grīnieks, Harijs Cīrulis un Kaspars Ritums, trīs reizes Ērnijs Bitenieks un Jānis Čudovs, bet pa divām Normunds Skreija, Artūrs Freimanis un Dzintars Raits. Vēl 16 braucējiem ir pa vienai uzvarai. Uz pjedestāla viesojušies diezgan daudz braucēju - 65, bet visbiežāk Laipnieks 12 reizes.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības