Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

12. jūnijā notika "LeMans" kartinga sacīkšu trešais posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc visai neilga laika, 12.jūnijā, Sporta kompleksā 333 notiks šīs sezonas komandu sprinta sacensību LeMans 3. posms.

Šoreiz virziens būs pa pulksteni, izmantosim arī "āķi", trase būs pilnā garumā. Ir sākta pieteikšanās. Komandu skaita ierobežojums šajā sacīkstē tāpat kā aprīļa beigās - 13 komandas.

Atgādināsim, ka pirmajā posmā SK 333 sīvā cīņā uzvarēja komanda "Baltie", kas par nieka 2,5 sekundēm pārspēja "Discomania Oilheads 1", bet otrajā posmā Jelgavā uzvarēja mājinieki "Brokeri 777".

Kopvērtējumā līderpozicijās šobrīd "Baltie", bet nekur tālu nav arī Discomania vadošā komanda.

Galvenā informācija par LeMans 3.posmu

12.jūnijā (ceturtdiena) LeMans sacīkstes sākums pulksten 19.00, ierašanās ne vēlāk kā 18.30, bet treniņi sāksies 18.00 (maksa 10 EUR - 10min). Sacensības notiek ar trasē esošo īres kartinga tehniku.

Attiecībā uz noteikumiem, lielu pārmaiņu nav - arī šogad, līdzīgi kā iepriekšējā sezonā, darbosies 5 braucēju limits vienas komandas sastāvā, vienas sezonas ietvaros. Šosezon ir piesaistīti arī labākie tiesneši no Prokart, kas rūpēsies par noteikumu ievērošanu trasē.

- LeMans sacīkste sastāv no 3 daļām - 1.daļa 5min kvalifikācija (piedalās viens braucējs no komandas) un no 2 sacīkšu daļām - katra 45 minūtes gara.

- Katrā sacīkstes daļā notiek 2 dalībnieku maiņas - ap katras sacīkstes 15. un 30.minūti. Katras maiņas logs 4 minūtes.

- Sacīkstē piedalās komandas, katras komandas sastāvā 3 dalībnieki.

- Katrs komandas dalībnieks katrā no sacīkšu daļām veic vidēji 15 minūšu garu braucienu. Kopā sacīkstē katram braucējam 30min braukšanas laiks. Vienam no komandas braucējiem papildus 5 minūšu kvalifikācijas brauciens.

- Sacīkstēm pieteikties var jebkura komanda un dalībniekiem nav jābūt iepriekšējai pieredzei dalībai Openkart rīkotajās sacensībās.

- Sacīkstēs komandu skaits ierobežots - maksimums 13 komandas.

- Pirmajai sacīkstes daļai komandas gokartus izlozē, savukārt starta secība pēc kvalifikācijas rezultātiem. 2.sacīkstes daļā gokartus izvēlas - pirmā izvēlas 1.daļas vājākā komanda, tad 2.vājākā utt.. 2.sacensību daļas starta secība apgriezta 1.daļas rezultātiem.

- Uzvar tā komanda, kura abās sacīkšu daļas veikusi visvairāk apļu. Ja apļu skaits vienāds, skatās kura komanda tos veikusi ātrāk.

- Dalības maksa no komandas 105 EUR jeb 35 EUR no viena braucēja.

- Trases virziens un konfigurācija - pa pulksteni, pilna trase ar "āķi"

- Balvas - labākajām 3 komandām iespēja laistīties ar šampanieti un saņemt medaļas. Labākā komanda tiek apbalvota ar piemiņas kausu.

LeMans 3.posma dienaskārtība

18:00 - 18:50 neoficiālie treniņi
18:00 - 18:40 dalībnieku reģistrācija
18:50 dalībnieku sapulce un gokartu izloze
19:05 kvalifikācija
19:20 sacensību pirmā daļa
20:20 sacensību otrā daļa
ap 21.15 apbalvošana

Izmantotie resursi:
Sākumlapa :: OpenKart.lv