Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Mums ar tēvu tas bija sapnis - startēt Monako un uzvarēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Mums ar tēvu tas bija sapnis - startēt Monako un uzvarēt"
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Pirmo reizi izcīnot uzvaru savā māju posmā Monako, Šarls Leklērs pēc finiša bija ļoti emocionāli noskaņots, atzīstot, ka šis ir ar savulaik ar nu jau aizsaulē esošo tēvu Ervi lolota sapņa piepildījums. Par sasniegto otro vietu gandarījumu pauda Oskars Piastri, kuram tas ir pirmais pjedestāls sezonā. Tikmēr Karloss Saincs, sākotnēji pirmajā aplī pārplēsis riepu, atzina, ka bijis ļoti priecīgs par iespēju iziet uz atkārtotā starta.

1. vieta - Šarls Leklērs ("Ferrari"):

"Ar vārdiem to nevar aprakstīt. Šī ir tik sarežģīta sacīkste. Tas, ka divas reizes jau biju šeit startēji no pole position, bet nebiju spējis uzvarēt, šo panākumu savā ziņā padara vēl labāku. Tas man nozīmē ļoti daudz. Šī ir sacīkste, kas radīja manu sapni kļūt par "Formula 1" pilotu. Emocionāli tā bija ļoti grūta. Jau 15 apļus pirms finiša tu sāc domāt, lai tikai kaut kas neatgadās, un emocijas pieauga. Braucot domāju par savu tēvu. Viņš atdeva daudz, lai es šeit tagad varētu startēt. Tas bija mūsu sapnis, sacensties šeit un uzvarēt. Neticami! 78 apļus bija jānobrauc ar vienām riepām, kas bija ļoti, ļoti grūti. Bet mums izdevās lieliski nostrādāt ar to. Bija periods, kad par riepu taupīšanu bija vairāk jāpiedomā, bet pēdējos desmit apļos varēju braukt ātrāk, un mašīna bija lieliska. Gribu pateikties komandai, kas pēdējos mēnešos ir paveikusi tik neticamu darbu, dodot man iespēju beidzot šeit uzvarēt."

2. vieta - Oskars Piastri ("McLaren"):

"Sarežģīta sacīkste. Sākotnēji temps bija neticami lēns. Sākumā man bija neliela izdevība tunelī, bet mašīna nav tik maza, lai iesprauktos blakus. Paldies visai komandai! Šī bija lieliska nedēļas nogale un beidzot arī sasniegts labs rezultāts. Jau vairākas pēdējās nedēļas esam bijuši spēcīgi, bet pagaidām man nebija izdevies to atspoguļot ar rezultātiem. Prieks par pjedestālu un nevar būt labākas vietas, kur to izcīnīt. Šarls visu nedēļas nogali bija ārprātīgi ātrs. Kvalifikācijā man bija jāparāda kaut kas sevišķi īpašs, lai viņu pārspētu. Iespēja bija, bet tad man būtu bijis jāveic dzīves labākais aplis. Tāpēc esmu apmierināts ar otro vietu. Labs rezultāts komandai un esmu ļoti priecīgs."

3. vieta - Karloss Saincs ("Ferrari"):

"Šī bija spraiga sacīkste. Ļoti slikta sajūta pirmajā aplī, kas ļoti ātri pārvērtās ļoti labā sajūtā, ka varu stāties uz atkārtota starta trešajā pozīcijā. Kopš tā brīža ātrums bija tāds, kādu gaidījām. Monako ielās vienkārši nav iespējams apdzīt. Tiklīdz sapratu, ka Lando Noriss man aizmugurē nevarēs veikt pitstopu, lai pēc tam beigās man uzbruktu, koncentrējos uz dažu ātru apļu nobraukšanu. Izdevās aplis 1 minūtē un 14 sekundēs, kas bija ātrs un nodomāju, ka varbūt varu pacīnīties ar Oskaru un likt viņam pieļaut kādu kļūdu. Zināju, ka citādi apdzīt ir neiespējami. Izdarīju uz viņu spiedienu, pāris reižu viņam izslīdēja aizmugure, bet ar to nepietika, lai tiktu garām. Esmu ārkārtīgi priecīgs par Šarla uzvaru māju trasē. Izskatās, ka ar katru nedēļas nogali paliekam arvien spēcīgāki."

Monako GP video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=aeC...

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-05-28 11:10, pirms 4 nedēļām
Ja Ferrari šādi progresēs, tad Hamiltons būs un iespējams jau ir izvilcis pilno lozi.
Man škiet, ka es šo Leklēra uzvaru gaidīju vēl vairāk kā viņš pats 😄
Ārprātīgs prieks par Leklēru un Ferrarī. Un Oskars...tas ir topošais čempions.