Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Renault" apsver iespēju pamest F1

"Renault" apsver iespēju pamest F1
"Renault Sport F1" direktors Sirils Abitebuls un "Red Bull" direktors Kristiāns Horners

Francijas autoražotājs "Renault" pēc dzinējiem veltītās kritikas apsver domu pamest pasaules ātrākās sacīkstes - F1, turklāt attiecības starp "Renault" un "Red Bull" kļuvušas arvien saspringtākas.

Tomēr Francijas uzņēmums, kas piegādā dzinējus "Red Bull" un "Toro Rosso" komandām, vienlaikus apsver iespēju iegādāties komandu un atkal kļūt par konstruktoru. "Mēs apsveram vairākas iespējas, ieskaitot aiziešanu no Pirmās formulas, ja tas kaitē "Renault" reputācijai," norādījis "Renault Sport F1" direktors Sirils Abitebuls.

"Renault" dzinēji ļāva "Red Bull" komandai un Sebastjanam Fetelam četras sezonas pēc kārtas triumfēt F1, līdz beidzot pērn šo dominanci pārtrauca "Mercedes" un Lūiss Hamiltons. Neskatoties uz to, pēc šīs sezonas pirmā posma, kurā "Red Bull" komanda no uzvarētāja Hamiltona atpalika par apli, pār "Renault" nolija kritikas krusa.

"Mēs domājam, ka esam uzticams spēlētājs šajā sporta veidā, taču ir jādomā, ko vēl varam paveikt pēc tā, ko jau esam izdarījuši. Bet šobrīd mēs koncentrējamies uz dzinēju," piebildis Abitebuls.

Pēc "Caterham" aiziešanas no F1 un "Lotus" izvēles par labu "Mercedes", "Renault" dzinējus piegādā tikai "Red Bull" un tās māsas komandai "Toro Rosso". Vaicāts par iespējamību, ka "Renault" varētu iegādāties "Toro Rosso" komandu, tās vadītājs Francs Tosts norādījis, ka tā būtu "fantastiska iespēja". "Piederēšana autoražotājam būtu tieši tas, kas nepieciešams komandai, lai spertu soli uz priekšu."

Izmantotie resursi:
BBC Sport

  +1 [+] [-]

, 2015-03-27 19:36, pirms 10 gadiem
Renault varetu pamest f1 vai dabut savu komandu... wtf?
Pasaka 2 lietas kas ir pretejas!
Varbut virsraksts"Renault ir gatavs lauzt ligumu ar red bull" butu patiesaks?

     [+] [-]

, 2015-03-27 22:35, pirms 10 gadiem
Diezin vai sezonas laikā Renault tā vienkārši var paņemt un aiziet. Lai kādi viņu dzinēji un kādas attiecības ar Red Bull, lauzt līgumu sezonas laikā un uzmest komandas Bernijs neļaus. Pretējā gadījumā par F1 var aizmirst. Tā kā vismaz šo sezonu nāksies vien nošancēt kopā, un tad jau varēs runāt par savu komandu, citiem līgumiem utt.

     [+] [-]

, 2015-03-28 08:23, pirms 10 gadiem
Ar to ka motors ir specigs,tas nenozimē ka čempiona tituls ir kabatā-ir jaspej ari ar tadu arī braukt,un ja esi labs pilots tad spesi izmantot motora prieksrocibas

     [+] [-]

, 2015-03-28 16:50, pirms 10 gadiem
Autors ir nejēga tehnikā.
RedBull arī ar autovaz dzinējiem būtu kļuvuši par čempioniem, jo bija aerodinamiski perfekta mašīna, kura vislabāk gāja līkumos. Arī veiksmes gados taisnēs RedBull dzinējs no Renault bija švakulis.
Renault dzinējs jau 6-7 gadus ir visšvakākais, kas ir pieejams tirgū, un pagājušā gadā gan arī šajā gadā, kad RedBull nav tik laba formula, beidzot ir redzams viss dzinēja potenciāls.
Pat vissliktākajos gados gan Mercedes, gan McLaren, gan Ferrari, spēja uzvarēt, jo sliktā formulā bija ļoti labs dzinējs, un bija atsevišķas trases (Monca), kur RedBull varēja ostīt dūmus