Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Artis Rasmanis aicina uz skijoringa sacensībām Cēsīs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šā gada 6. un 7. Februārī, jau 8. gadu pēc kārtas, pieckārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģu klasē Artis Rasmanis aicina uz tradicionālajām sacensībām skijoringā Cēsīs.

6. februārī plkst. 10:00 visi, kuri ieplānojuši atpūtu ģimenes vai draugu lokā, aicināti uz Cēsu pilsētas stadionu, kur notiks skijoringa sprints ar stiprākajiem skijoringistiem. Skatītāji varēs vērot sacensības piecās klasēs. Vienā klasē startēs aptuveni divdesmit piecas ekipāžas.

Priekšbrauciena ilgums trīs apļi, pusfinālā pieci, finālā septiņi apļi. Pēc skijoringa sprinta notiks kvadaraciklu un ATV sacensības pēc tādas pašas formulas, kas solās būt ne mazāk aizraujošas. Kā pastāstīja Artis Rasmanis, kurš arī piedalīsies visās skijoringa klasēs un ziemas motokrosā ar kvadraciklu, sacensības būs interesantas gan lieliem, gan maziem, jo tajās plānotas spraigas cīņas,ne tikai Latvijas izcilāko skijoringistu priekšnesumos, bet arī Igaunijas un Holandes sportistu iesaistīšanās cīņā par uzvarām.

Savukārt 7. februārī Amatas novada Uplandos norisināsies Latvijas čempionāta skijoringā piektais posms, kas šogad būs pēdējais, tātad izšķirošais. Čempionātā piedalīsies astoņas skijoringa klases, motokross solo motocikliem bez un ar radzēm, kvadracikliem un ATV. Sacensību sākums plkst. 10:00.

Iepriekšējos gados tieši Latvijas čempionāta Cēsu posms pulcēja vislielāko dalībnieku skaitu.

Kā katru gadu, arī šogad sacensības abas dienas vadīs Ģirts Timrots.

Skijorings ir ziemas sacensības, kurās piedalās ekipāžas- sportisti ar motocikliem un slēpotāji, kuri turas aiz motocikla piestiprinātā auklā, attīstot ātrumu līdz pat 120km/h. Tās notiek brīvā dabā, uz sniega seguma trasē, izmantojot mērenu reljefu..

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 21:54, pirms 15 gadiem
Lai nepārstāj salt un viss izdodas! Labprāt arī šogad brauktu, bet...

  +2 [+] [-]

, 2010-01-25 22:02, pirms 15 gadiem
Zheel, ka tieshi 6.februaarii ir arii sleepojums apkaart Alaukstam....
Citadaak, gribeetos aizbraukt apskatiit....

  -1 [+] [-]

, 2010-01-25 22:09, pirms 15 gadiem
Vajag pameginat klasi arii snovbordistiem

  -1 [+] [-]

, 2010-01-25 22:53, pirms 15 gadiem
supermen, brauc uz kādas pļavas un mēģini cik uziet!

     [+] [-]

, 2010-01-26 11:18, pirms 15 gadiem
supermens112 rakstīja: Vajag pameginat klasi arii snovbordistiem
nu diezvai..slēpotāji palīdz dabūt ātrumu..ar dēli tas viss pasākums būs ktrietni lēnkāks