Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanis šonedēļ Sepangas trasē debitēs F4 formulu sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Štolcermanis šonedēļ Sepangas trasē debitēs F4 formulu sacīkstēs
Tomass Štolcermanis. Foto: Energy Corse

Tomass Štolcermanis šajā nedēļas nogalē Sepangas trasē spers svarīgu soli savā autosportista karjeras attīstībā, debitējot Dienvidaustrumāzijas (SEA) "Formula 4" čempionātā.

Štolcermanis sacensībām pieteikts spēcīgās itāļu komandas "Prema Racing" sastāvā. Vienībā šonedēļ startēs arī izturības sacīkšu braucēja Doriane Pina, kā arī kartingā panākumus guvušais Kīns Nakamura Berta.

Sezonas pirmais posms tika aizvadīts oktobra beigās Ķīnā, "Zhuzhou International Circuit" trasē. Toreiz pirmajā un trešajā braucienā uzvarēja austrālietis Džeks Bītons ("AGI Sport"), bet otrajā - mājinieks Kevins Ksiao ("Asia Racing Team"). Savukārt Malaizijā norisināsies otrais posms, bet nedēļu vēlāk arī noslēdzošais, trešais.

Dienvidaustrumāzijas F4 seriālam šī ir piektā pastāvēšanas sezona un pirmā kopš 2019. gada. Šobrīd čempionātu organizē cits rīkotājs, bet sportisti startē ar "Tatuus F4-T421" šasijām, "Abarth" motoriem un "Giti" riepām. Pirmajās četrās sezonās par čempioniem kļuva Preslijs Martono (Indonēzija), Daniels Cao (Ķīna), Alesandro Gireti (Francija) un Luka Alens (Īrija). Pēc tam trīs gadus "Covid-19" dēļ čempionāts netika rīkots.

Pirms divām nedēļām "Prema Racing" komanda ar četrām mašīnām startēja F4 kategorijas sacensībās Makao ielu trasē, kas nebija Dienvidaustrumāzijas čempionāta ieskaites posms. Toreiz ar pilotu Arvidu Lindbladu izdevās uzvarēt abos braucienos.

Sepangas trasē notikumi sākas jau jau šodien, un turpināsies līdz svētdienai. Posma ietvaros paredzēti trīs braucieni. Jāpiebilst, ka viens no dalībniekiem būs kādreizējā F1 pilota Aleksa Jonga dēls Alisters Jongs.

     [+] [-]

, 2023-11-24 08:32, pirms 11 mēnešiem
wow Premas sastāvā, lieliski, būs sevi jāpierāda uz jau lielākas skatuves

     [+] [-]

, 2023-11-24 09:25, pirms 11 mēnešiem
Priecē komanda, Prema ir top3 komanda F4-F2 līmenī. Visi grib braukt Prema vai ART sastāvā. Ja izdosies sevi pierādīt, tad pastāv iespēja palikt Premas sastāvā arī turpmāk. Tā bija Tomasa onkuļa Haralda Šlegelmilha lielā problēma, ātrums ir, bet nav iespējas iekļūt komandā, kas cīnās par tituliem

     [+] [-]

, 2023-11-24 09:29, pirms 11 mēnešiem
playthegame rakstīja: Priecē komanda, Prema ir top3 komanda F4-F2 līmenī. Visi grib braukt Prema vai ART sastāvā. Ja izdosies sevi pierādīt, tad pastāv iespēja palikt Premas sastāvā arī turpmāk. Tā bija Tomasa onkuļa Haralda Šlegelmilha lielā problēma, ātrums ir, bet nav iespējas iekļūt komandā, kas cīnās par tituliem
Haralds varēja tikt vismaz amerikas seriālos, bet to neizmantoja. Lielākā problēma ir naudā

     [+] [-]

, 2023-11-24 09:32, pirms 11 mēnešiem
Piekrītu, ka Haralda lielākā problēma bija ierobežotās finanses.

     [+] [-]

, 2023-11-24 14:52, pirms 10 mēnešiem
pūce rakstīja: Haralds varēja tikt vismaz amerikas seriālos, bet to neizmantoja. Lielākā problēma ir naudā
Jā, ļoti iespējams, ka vajadzēja iet Amerikas ceļu. Bet pēc kara visi gudri un nez vai pats Haralds tā domā.
Labā lieta ir tas, ka Haralda pieredze tagad ir mācību grāmata Tomasam. Un jāsaka, ka šķiet, ka Tomass tomēr ir arī talantīgāks.