Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" posmā Kandavas kartodromā otro uzvaru sezonā izcīna Grāvītis

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" posmā Kandavas kartodromā otro uzvaru sezonā izcīna Grāvītis
Foto: Openkart.lv

Kandavas kartodromā īres kartingu čempionāta "Openkart" 14. posmā savu otro uzvaru sezonā izcīnījis Didzis Grāvītis (4X4).

Didzim uzvarēt sezonā atkārtoti izdevās pirmo reizi un viņš kļuva par 27. Openkart braucēju vēsturē, kam ir izdevies sezonas laikā uzvarēt vismaz divas reizes. Didža statistika ir vēl īpaša ar to, ka no 7 pjedestāla finišiem, četri ir uz augstākā pakāpiena. Otrais finišēja Edgars Sproģis (Pirmie), kurš kļūst par 14. openkartistu ar vismaz 20 pjedetāliem. Trešais ar savu ceturto sezonas pjedestālu, kas ir personiskais rekords - Kaspars Ritums (Movers.lv). Ceturtais ātrākā apļa īpašnieks un vienas vietas sodu saņēmušias Sproģa komandas biedrs Rūdolfs Šmits, vēl viens komandas biedrs Aurēlijs Skromovs finišēja piektais, lai gan bija iespējas arī uzvarēt, savukārt sestā vieta Viljamam Plešam (Atkal Uzvara).

Komandām bez variantiem panākums "Pirmie", otrie, atkārtojot komandas labāko sasniegumu - "Atkal Uzvara" (Plešs, Švaglis, Caune), bet šogad pirmo reizi uz pjedestāla, kas liekas neticami, ka tikai pirmo reizi - "Kartoholics" (Ķilkuts, Glaņenko, Moskals). Izaicinājuma kausā trešo reizi šosezon viss pjedestāls komandas biedriem no "Atkal Uzvara" - Viljams, Ričards un Kristofers. Interesanti, ka līdz sezonas beigām vairs tikai trīs posmi un Kristoferam ir iespēja kļūt par pirmo Izaicinājuma kausa dalībnieku 11 ieskaites sezonu vēsturē, kurš izcīna 10 uzvaras, divas vēl atlikušas. Nākamgad jau Caune vairs neatbildīs šīs ieskaites kritērijiem.

Debitantu ieskaitē otrā uzvara Elizabetei Šulcei (Cepti Pelmeņi), otria Ričards Šubeckis, kam šajā vīkendā jācīnās par BMW 325 titulu Biķerniekos, bet trešā vieta Mikum Jasevičam, kuram jau otrā uzvara 95+ ieskaitē. Smagajiem otrais ieskaites līderis Lauris Lapiņš (Kartingi.lv), bet trešais piekto reizi pēdējo sešu posmu laikā Raivis Liberts. Dāmām uzvara Šulcei, otrā vieta Martai Starkai, bet trešā Iveta Akmeņkalne (Speed Academy). Junioru rezultāti bija jāgaida ilgi, jo visi trīs pjedestāla īpašnieki brauca trakajā B finālā, kur tikai līderi bija bez sodiem, rezultātā uzvara Rodrigos Kākeram, otrais Kristaps Tenis, bet trešais Matīss Akmens.

Nākamais posms 1. oktobrī turpat Kandavā, izmantojot klasisko virzienu un konfigurāciju, kas ir īsta pērle.

14. posma rezultāti: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Kopvērtējums: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības