Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas "RE Autoclub" pilots Kuzņecovs izcīna 8. vietu rallijreidā Spānijā

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Latvijas "RE Autoclub" pilots Kuzņecovs izcīna 8. vietu rallijreidā Spānijā
"RE Autoclub" pilota Iļjas Kuzņecova auto
Publicitātes foto

Latvijas komandas „RE Autoclub” krievu pilots Iļja Kuzņecovs duetā ar Romanu Jelaginu svētdien izcīnīja astoto vietu Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Pasaules kausa izcīņas posma Spānijā – „Baja Espana Aragon” - kopvērtējumā. Par sacensību uzvarētājiem sporta automašīnu ieskaitē kļuva leģendārais rallijreidu braucējs francūzis Stefans Peteransels ar „Mini All4 Racing”.

Cīņa par FIA Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma punktiem uz Spāniju bija atvedusi lielāko daļu pasaules rallijreida spilgtāko zvaigžņu, kuri pārstāv komandas ar milzīgiem budžetiem un iespējām. Līdz ar to nebija liels pārsteigums, ka „Baja Espana-Aragon” pirmās divas vietas ieņēma „Mini All4 Racing” braucēji – jau pieminētais francūzis Stefans Peteransels un Dubajas pārstāvis Halifa al Mutaivejs. Nākamās divas vietas izcīnīja Krievijas komandas „G-Force Motorsport” piloti Vladimirs Vasiļjevs un Boriss Gadasins ar „G-Force” prototipiem.
„RE Autoklubs” ekipāža Iļja Kuzņecovs un Romans Jelagins ar „Mitsubishi Pajero EVO” kopvērtējumā izcīnīja astoto vietu, bet klasē „T1-1” – ceturto pozīciju.
„Esam ļoti apmierināti ar Spānijas rallijreidā sasniegto rezultātu,” uzsvēra „RE Autoclub” direktors Roberts Elbakjans. „Distance nebija viegla, sākot pat no prologa līdz pat finišam. Lielākās grūtības sagādāja putekļi, kas ievērojami ierobežoja redzamību. Neierasti bija arī tas, ka mašīnu apkopes laiks bija stingri ierobežots – stundu pirms un stundu pēc attiecīgā posma.”

Pirms pāris nedēļām „RE Autoclub” ar trijām ekipāžām Maskavā startēja Krievijā notikušajā „Silk Way” rallijreidā, kur sacensību negadījumā smagu muguras savainojuma guva komandas vadošais pilots soms Tonijs Gardemeisters. Viņam jau dzimtenē veikta muguras skriemeļu operācija, pēc kuras rehabilitācija ilgs apmēram deviņus mēnešus. Līdz ar to savulaik par „lidojošo somu” iesauktais Gardemeisters pie „RE Autoclub” automašīnas stūres varētu atgriezties tikai nākamā gada pavasarī.

Līdz ar Gardemeistera izstāšanos no ierindas „RE Autoclub” līdzdalība Eiropas un pasaules mēroga rallijreidos nebeidzas. „Silk Way” mērķi sasniedza viena no trijām „RE Autoclub” ekipāžām. Krievu sportisti Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs juniors ar „Toyota Land Cruiser 200” finišā ierindojās 55.vietā.

„RE Autoclub” sezona turpināsies ar līdzdalību FIA Pasaules kausa izcīņas posmā „Hungarian Baja”, kas notiks no 23. līdz 26. augustam.

„RE Autoclub” jau vairāk nekā 20 gadus ir vieni no vadošajiem apvidus automašīnu tehniskās apkopes un remonta, sporta automašīnu būves un sagatavošanas veicējiem. Ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu autosportisti pat pirms pasaules mēroga sacensībām uztic savas sporta mašīnas tieši „RE Autoclub”.

Papildus informācija:
RE Autoclub