Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Hamiltons gandarīts par iespēju iesaistīties potenciālā ''Chelsea'' īpašnieka komandā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Hamiltons gandarīts par iespēju iesaistīties potenciālā ''Chelsea'' īpašnieka komandā
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Septiņkārtējais F1 čempions Lūiss Hamiltons paudis prieku, ka viņš var iesaistīties Martina Brauttona komandā, kura šobrīd cīnās par iespēju pārņemt Premjerlīgas komandas Londonas ''Chelsea''.

Romāns Abramovičs par Londonas ''Chelsea'' īpašnieku kļuva 2005. gadā, toreiz par komandu samaksājot 140 miljonus sterliņu mārciņu. Krievijas iebrukums Ukrainā veicināja dažādas ekonomiskas sankcijas no Rietumu valstīm, tostarp Lielbritānijas. Sākotnēji Abramovičs vēlējās ātri pārdot klubu pirms Lielbritānijas valdība nosaka sankcijas pret viņu, taču tas neizdevās. 10. martā Lielbritānijas valdība iesaldēja visus Abramoviča īpašumus.

Tas nozīmēja apgrūtinājumus arī Londonas ''Chelsea'', kura vairs nevarēja tirgot biļetes uz spēlēm, kā arī pārdot atribūtiku. Tāpat tai šobrīd ir liegums pirkt vai pārdot futbolistus, kā arī slēgt jaunus līgumus ar esošajiem futbolistiem. Futbola klubam tika izsniegta īpaša licence, kas ļauj aizvadīt turpmākās spēles, maksāt darbiniekiem un sezonas abonementu īpašniekiem apmeklēt mačus.

Šobrīd norit kluba pārdošanas process. Interesi par iegādi izrādījuši vairāki bagāti cilvēki, tostarp Martins Brauttons, kurš savā komandā labprāt iesaistītu arī divus pazīstamus sportistus - septiņkārtējo F1 čempionu Lūisu Hamiltonu un tenisisti Serēnu Viljamsu. ''''Chelsea'' ir viens no pasaulē lielākajiem futbola klubiem. Kad izdzirdēju par šo iespēju, nodomāju, cik tā ir lieliska izdevība būt daļai no kaut kā īpaša. Ar Martinu sazinājāmies telefoniski, kur viņš man izstāstīja vīziju gadījumā, ja kļūs par īpašnieku. Viņa redzējums sakrita ar manu,'' žurnālistiem iespējamo iesaistīšanos jauno īpašnieku komandā teica Hamiltons.

''Kopš bērnības esmu bijis futbola fans. Spēlēju savā skolas komandā un esmu bijis uz daudzām spēlēm kā līdzjutējs. Bērnībā atceros, ka mainīju komandas, par kurām fanoju. Kad māsa man ieteica just līdz ''Arsenal'', tad sekoju viņiem, kamēr mans onkulis bija ''Tottenham'' līdzjutējs. Esmu bijis gan uz ''Arsenal'', gan ''Chelsea'' spēlēm,'' par futbola nozīmi savā dzīvē teica Hamiltons.

Londonas ''Chelsea'' šobrīd ar 62 punktiem tā ieņem trešo vietu Anglijas Premjerlīgā, kamēr UEFA Čempionu līgā izstājās pēc ceturtdaļfināla.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...