Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs izcīna pirmo "pole position" kopš 1997. gada

Juris Miņins
Juris Miņins

Vilnēvs izcīna pirmo "pole position" kopš 1997. gada
Žaks Vilnēvs
Foto: AP/Scanpix

Bijušais F1 čempions, frankokanādietis Žaks Vilnēvs ir izcīnījis "pole position" Monreālā notiekošajās NASCAR "Nationwide Series" sacīkstēs "NAPA Auto Parts 200", kas ir viņa lielākais sasniegums šajā seriālā.

40 gadus vecais Žaks Vilnēvs, kurš 1997. gadā kļuva par F1 čempionu, ir izcīnījis "pole position" Monreālā notiekošajās NASCAR "NAPA Auto Parts 200" sacīkstēs, kas norisinās "Nationwide Series" čempionāta ietvaros. Jāpiebilst, ka aiz Vilnēva, no otrās pozīcijas, startēs cits Kanādas autobraucējs Alekss Taljani, kas ir pirmais gadījums NASCAR sacīkšu vēsturē, kad kādā no trim galvenajiem seriāliem starta pirmo līniju aizņem kanādieši.

Pēc kvalifikācijas Vilnēvs atzina, ka pirmo reizi kopš 1997. gada viņam ir auto, kas var cīnīties par visaugstākajām vietām. "Tik laba mašīna man nav bijusi jau sen," tiek citēts Žaks, "bet es domāju, ka es pieradīšu. Pirmo reizi pēdējo gadu laikā es varēšu koncentrēties braukšanai, nevis uztraukties par to, lai manam auto kaut kas nenotiktu." Jāpiebilst, ka tieši ar šo auto pirms nedēļas "Watkins Glen" trasē uzvaru izcīnīja Kails Bušs.

Jāpiebilst, ka šī viņam ir pirmā uzvara jebkura līmeņa kvalifikācijā kopš 1997. gada, kad F1 čempionāta ietvaros viņš 10 reizes izcīnīja tiesības sacīkstes sākt kā pirmajam. Tāpat šī ir pirmā reize kopš 1993. gada, kad Žakam būs iespēja izcīnīt uzvaru sava tēva, Žila Vilnēva, vārdā nosauktajā trasē. Pirms 18 gadiem viņš to izdarīja braucot "Formula Atlantic" seriālā.

Atgādināsim, ka pēc 10 gadus ilgušās F1 braucēja karjeras, Žaks Vilnēvs piedalījās dažādos zemāko klašu salonauto sacīkšu seriālos, kā arī piedalījās Lemānas 24 stundu izturības braucienā. Savukārt atsevišķos NASCAR sacīkšu seriālu posmos kanādietis piedalās kopš 2007. gada un šogad piekrita pārstāvēt "Penske Racing" komandu uz divām sacīkstēm, kurās nevar piedalīties Breds Keslovskis.

Nevar nepieminēt, ka no ceturtās starta pozīcijas sacīkstes uzsāks cits bijušais F1 pilots, Skots Spīds, Danika Patrika, kas no nākamās sezonas pilnībā pievērsīsies šīm sacīkstēm, kvalifikācijā palika 25., bet labi zināmais IndyCar braucējs Patriks Karpenters, kuram šīs ir pēdējās sacīkstes karjerā, bija astotais ātrākais.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-08-20 13:21, pirms 13 gadiem
piedāvāju runkuļus pa 5 ls kg rakstīja: Vilnēvs ir kanādietis nevis francūzis !!!!
nu vispaar pasaulee bieži saka...Kanādas francūži!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-20 13:33, pirms 13 gadiem
Nu jau frankokanādietis.
Tehniski var kabināt kaut ko klāt, bet... Viņš ir KANĀDIETIS!

     [+] [-]

, 2011-08-20 13:36, pirms 13 gadiem
piedāvāju runkuļus pa 5 ls kg rakstīja: tāpēc ka Kanādā daudz francūžu! bet viņš tomēr ir kanādietis, dzimis tur!
Pilnīgi un absolūti ne tāpēc, ka daudz, bet tāpēc, ka Kvebeka (un Monreāla kā lielākā pilsēta) praktiski ir francūžu apdzīvota province. Arī oficiālā valoda tur ir franču. Tik vien kā viņiem ir Kanādas pases, bet pēc tautības viņi ir francūži.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-20 14:14, pirms 13 gadiem
piedāvāju runkuļus pa 5 ls kg rakstīja: tad jau sanāk tā, ka Austrijā visi iedzīvotāji ir vācieši, jo tur runā tikai un vienīgi vaču valodā
Tie ir franciski runājošie kanādieši, es tā uzskatu
Drīzāk - Kanādā dzīvojoši franču ieceļotāju pēcteči ar Kanādas pasēm, kurus sauc par frankofoniem.

Starp citu, daudzi Kvebekas hokejisti (arī tāds kadrs kā Mario Lemjē) pirms nokļuva NHL, nemaz nerunāja angļu valodā... . Tb viņiem ir sava valoda, sava kultūra utt., bez maz vai valsts valstī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-20 14:53, pirms 13 gadiem
piedāvāju runkuļus pa 5 ls kg rakstīja: tāpēc ka Kanādā daudz francūžu! bet viņš tomēr ir kanādietis, dzimis tur!
Un vispār kanādas,kā valsts valoda ir franču un nevis atsevišķās provincēs tikai : /
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja