Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas Trofi reidu čempionāts startēs Madonas dubļos

Kā ziņo sacensību organizatori, tad pēc nepilnām 70 dienām tiks dots starts pirmajam Latvijas Trofi reidu čempionāta posmam, kas notiks Madonā.

Šogad kalendārā plānotas divas diezgan nozīmīgas izmaiņas. Pirmkārt, jau Lietuvas posms, kas vienlaicīgi ir arī NEZ čempionāta 1. posms. Pēc vairāku gadu pārtraukuma šis posms atgriežas vēsturiskajā Taurages apkaimē. Šobrīd zināms, ka divi ļoti meistarīgi Lietuvas braucēji būvē nopietnus TR3 braucamrīkus.

Tik pat liels nezināmais, vai pat drīzāk nolēpums ir arī Igaunijas posms – Suur Masturid. Arī šis posms atgriežas starptautiskajā apritē pēc ilgāka pārtraukuma, bet, kā sola organizators, tad dalībnieki varēs izbaudīt īsti sūru pasākumu.

Latvijā notiks divi posmi. Pirmais no tiem notiks aprīlī, Madonā, kur ar Madrenieku dzimtas nopietnām pūlēm jau tiek tapināti jauni apskates objekti. Otrais posms ap Līgo svētkiem notiks Rugājos. Tur notiks ne vien Latvijas čempionāta posms, bet arī NEZ čempionāta otrais posms. Atlikušie posmi, kā jau minēts, norisināsies Igaunijā un Lietuvā. Gada kopvērtējumu ekipāžām veido četru labāko posmu rezultāti, kas nozīmē vien to, ka šajā sezonā apmeklējamas visas sacensības.

Kā īpašs vilinājums ārvalstu sportistiem piedalīties Latvijas čempionātā varētu būt tāds intriģējošs fakts, ka šajā sezonā trīs no Latvijas Trofi reidu čempionāta posmiem ir arī NEZ Trofi reidu čempionāta posmi. Tomēr tas galīgi un nemaz neatvieglos ceļu uz Latvijas čempiona titulu, bet gan padarīs to grūtāk braucamu, kas savukārt dubļu braucējus varētu tikai un vienīgi iepriecināt.

NEZ Trofi reidu čempionātā 2015.gada noslēdzošais posms Veppsky Les 2015 norisināsies Krievijā (2. – 4. oktobrī). Tās būs arī sezonas noslēdzošās sacensības.

NEZ kalendārs:

Nr.ValstsLaiksSavensības
1.Lietuva8.-10. maijs4×4 Gladiatorai 2015
2.Latvija19.-21. jūnijsRugaji trophy 2015
3.Igaunija9. – 12.jūlijsSuur Maasturite Suvesõit
4.Krievija2.-4. oktobrisVeppsky Les 2015

Latvijas čempionāta kalendārs:

Nr.ValstsLaiksSavensības
1.Latvija24.-25. aprīlisMadona Signals EM 2015
2.Lietuva8.-10. maijs4×4 Gladiatorai 2015
3.Latvija19.-21. jūnijsRugaji trophy 2015
4.Igaunija9. – 12.jūlijsSuur Maasturite Suvesõit

Izmantotie resursi:
LATVIJAS AUTOMOBIĻU FEDERĀCIJA