Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Svētdien "Openkart" sezonas noslēdzošā vizīte Jelgavā

Juris Grīns
Juris Grīns

Svētdien "Openkart" sezonas noslēdzošā vizīte Jelgavā
Foto: Openkart.lv

Svētdien, 20. oktobrī, Sporta kompleksā "Rullītis" notiks "Openkart "18. sezonas 16. posms. Šī būs noslēdzošā, piektā, vizīte šajā sezonā Jelgavā.

Neticami, bet sezona ir paskrējusi garām nemanot un atlikuši vairs divi posmi, kā arī viens Attīstības līgas posms un, protams, Ceļojošā kausa izcīņa janvārī un Gada balva februārī, pirms sāksim jau deviņpadsmito sezonu.

Jelgavā iepriekšējie trīs posmi vasarīgā laikā notika otrdienas vakaros un tikai aprīļa vizīte - 2. sezonas posms, svētdienā, turklāt ļoti aukstā svētdienā. No četrām sacīkstēm īpaši atmiņā palicis astotais posms 9. jūlijā, kas bija trešā vizīte Jelgavā, pulcējot darbdienas vakaram neticami daudz dalībnieku - 87, kas kopā ar fantastisko vasaras pilnbrieda laiku pārvērta sacīkti par īsteniem svētkiem. Toreiz apbalvošana notika īsi pēc diviem naktī, bet par to neviens nebēdāja.

Četros posmos trīs uzvaras, visas darbdienu sacīkstēs, nule kā astoto Openkart titulu ieguvušajam Andrejam Laipniekam (Movers.lv), bet aprīlī pirmā no divām uzvarām šogad - Edgaram Sproģim (Pirmie).

Kopvērtējums pirms 16. posma: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Par Andreja astoto titulu jau tikko minējām. Divus posmus līdz beigām jau ir noskaidrots čempions un vicečempions - ceturto reizi, finišējot aiz Andreja otrais labākais sezonā ir Movers.lv komandas biedrs Dāvis Zalmans. Par trešo vietu vēl sagaidām cīņu starp Sproģi un Ruslanu Dzeni (4x4), lai gan pole position šajā duelī ir Edgaram.

Noskaidrots ir arī komandu čempions - astoto reizi, turklāt pēc kārtas par Openkart Komandu čempioniem kļuvuši Movers.lv ar Andreju, Dāvi un Kasparu Ritumu. Andrejam šis ir desmitais (!) komandu tituls, spetiņas reizes ar Movers.lv (2018-2024) un trīs reizes ar SNB Racing (2014-2016), Ritumam tas ir astotais, bet Zalmanam septītais komandu tituls. Tikai viens punkts no septītā vičempionu titula šķir Pirmie - Sproģis, Aurēļijs Skromovas un Kristofers Caune, tomēr maz ticams, ka Edgaram, startējot vienam, izdosies to izcīnīt jau Jelgavā. Šogad Sproģim komanda vairāk jānes uz saviem pleciem, jo Aurēlijs brauc Šauļu posmus un tikai pāris posmus Latvijā, bet Caune vasaras beigās devās studēt uz Nīderlandi. Visdrīzāk lielākā cīņa būs par trešo vietu starp 4X4 (Dzenis, Didzis Grāvītis un Aleksandrs Špatcs) un Kartoholics (Oļegs Moskals, Kristaps Ķilkuts un Sergejs Glaņenko). Lai arī kartoholiķi aizvada vienu saviem labākajiem nogriežņiem komandas vēsturē, šķiet, ka pamodušies šosezon nedaudz nedaudz par vēlu, bet kas zina, vēl jau divi posmi priekšā.

Pamatieskaitēs interesants noslēgums sagaida Izaicinājuma kausu, kur sezonas favorītam Ričardam Aleksam Švaglim (White Digital) negaidīti jaudīgu cīņu piedāvāja ne tikai Niks Vucāns (N&N), bet arī Orestas Burgaila, kuram aizvadīti tik 12 posmi un tas ir svarīgi to ņemt vērā. Pēc neoficiālajiem rezultātiem Niks jau bija garantējis Gada debitanta nosaukumu, bet oficiālie rezultāti, liek to atlikt visticamāk uz šo svētdienu, visticamāk arī otrā un trešā vieta ir zināma, kas tiks Laimonam Skrodenim un Laimonam Starkevičam.

Junioriem visticamāk Jelgavā uzvaru kopvērtējumā nodrošinās Orestas, bet par otro vietu nekas vēl nav skaidrs - Otīlija Grandberga (ADTS Racing) vai Rodrigo Kākers (Junior Racing) vai varbūt vēl savu vārdu teiks cits lietuvietis Jokūbas Kaminskas (Hungry2Drive). Smagajiem uzvarētājs tika noskaidrots jau pirms pāris posmiem no visām ieskaitēm - Raivis Liberts (Sēļu Zeme), bet pirmā trijnieka izkārtojums vēl nav skaidrs. Tāpat arī Dāmu ieskaites uzvarētāja Otīlija jau laikus nodrošinājusi uzvaru, bet otro vietu vēl var izraut jaunā Klikk Katinga skolas braucēja Karlīna Gladiševa.

Openkart vēsture Sporta kompleksā "Rullītis"

- "Rullītī" tiks aizvadīta 83. Openkart sacīkste un 64. Openkart čempionāta posms.
- Līdz šim Ruļļos ir aizvadīti 63 čempionāta posmi, 1 "B" līgas posms, 13 komandu sacīkstes, 4 Attīstības līgas sacīkstes un 1 Ceļojošā kausa izcīņa.
- Trase kalendārā debitēja 2010.gada 14. februārī, bet stabilu vietu ieguva 2013. gadā.
- Pirmajā trasē notikušajā čempionāta ziemas posmā 2010. gada 20. februārī uzvaru izcīnīja Mārtiņš Sestulis, taču asfalta ēras pirmā uzvara 2013. gada 27. aprīlī mājinieka Mareka Štolcermaņa kontā.
- Visvairāk uzvaru - 23 Andrejam Laipniekam, 10 Krišam Jaunzemim, 6 Marekam Štolcermanim, 5 Harijam Cīrulim, 3 Rūdolfam Šmitam, un Dāvim Zalmanam, bet 2 Didzim Grāvītim.
- 52 no 63 čempionāta posmu uzvarām ir izcīnījuši tikai 7 braucēji, kuri uzvarējuši vairāk nekā vienreiz.
- Pa vienai uzvarai 11 braucējiem - Zintim Grandbergam, Ivaram Strencim, Kristapam Grīniekam, Mārtiņam Sestulim, Nilam Trapānam, Kristapam Gasparovičam, Tomasam Štolcermanim, Jānim Čudovam, Aurēlijam Skromovam, Kasparam Ritumam un Edgaram Sproģim.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības