Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" sezona turpinās ar posmu leģendārajā Kandavas kartodromā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" sezona turpinās ar posmu leģendārajā Kandavas kartodromā
Foto: Openkart.lv

Svētdien, 17. septembrī, "Openkart" īres kartinga čempionāta sezona turpināsies ar 14. posmu leģendārajā Kandavas kartodromā.

Šī būs trešā vizīte Kandavā šajā sezonā. Abās iepriekšējās sacīkstēs uzvaru izcīnīja nule kā septīto titulu nodrošinājušais Andrejs Laipnieks.

Šī būs 67. Openkart vizīte Kandavā un 38. reizi tur notiks čempionāta posms.

Tiks izmantota klasiskā trases konfigurācija, taču ar pretējo virzienu. Virziens pa pulksteni iepriekšējo reizi tika izmantots pagājušā gada vasarā, kur uzvaru izcīnīja Didzis Grāvītis. Un nedaudz ironiski, bet arī toreiz sacīksti izlaida Andrejs, kurš nebūs arī uz šo posmu.

Formāts šoreiz ar trim kvalifikācijas braucieniem un nedaudz garākiem finālnbraucieniem un, kā arī jau ierastās, divas SWS Sprint Cup un arī divas Junior Cup ieskaites.

Dienaskārtība:

no 09.30 reģistrācija, pieteikšanās treniņiem
10.00 treniņi, max 8 treniņbraucieni (7 min - 12 EUR)
11.30 dalībnieku sapulce
11.40 kvalifikācijas braucieni (3 x 4 min)
14.30 finālbraucieni (14 min)
17.00 apbalvošana
Dienaskārtība pieņemta pie ~60 dalībniekiem un tā var mainīties pieaugot/samazinoties dalībnieku skaitam.

Kopvērtējums pirms 14. posma: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Pirmo sacīksti Kandavā, toreiz Hansalīzings kartodromā, Openkart aizvadīja drīz pēc tā atklāšanas - 2008.gada 17. jūnijā, toreiz uzvaru izcīnīja Artūrs Eversons, kurš vēlāk sezonas beigās kļuva par otro Openkart čempionu. No 2008. līdz 2011. gadam trase bija galvenā mājvieta Openkart, jo sezonā notika 5 līdz 7 čempionāta posmi, mainot gan braukšanas virzienu, gan izmantojot dažādus trasē esošos saīsinājumus. Līdz šim Kandavā Openkart ir notikušas 66 sacīkstes no tām 37 čempionāta posmi.

Aizvadīto 37 čempionāta sacīkšu laikā uzvaru spējuši izcīnīt 20 braucēji. Īpaši šajā kontekstā izceļas trīs openkartisti - 2009. gada čempions Dāvis Tobiass Kandavā čempionāta ieskaitē triumfēja 7 reizes, turklāt arī četras reizes pēc kārtas, 2010.gada čempions Daniels Mančinskis bija labākais 5 reizes, viņš arī visbiežāk no visiem viesojās uz goda pjedestāla - 11 reizes, savukārt 2013.gada čempions un trīskārtējais "B" līgas čempions Ivars Strencis uzvarēja 9 no 21 "B" līgas sacīkstēm, kas šajā trasē notika no 2009.gada vidus līdz 2011.gada nogalei.

Jaunajos laikos kopš trase atsāka savu darbību, aizvadītajos 13 posmos piecas uzvaras izcīnījis ir Andrejs Laipnieks, divas Kristaps Grīnieks, bet pa vienai uzvarai ir Krišam Jaunzemim, Renāram Paideram, Ričardam Freibergam, Rūdolfam Šmita, Didzim Grāvītim un Oļegam Moskalam.

Kopš Kandavas trases atvēršanas pēc renovācijas 2008.gada jūnijā ir notikušas 66 Openkart sacīkstes - 61 kartinga trasē, bet 5 dalībnieku parkā izveidotajā ziemas trasē 2010. - 2011. gada ziemā. Aizvadīti 37 čempionāta posmi, 21 "B" līgas posms un 8 komandu sacensības.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības