Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šodien "trijniekos" Openkart B līgas 11. posms

Andrejs Siliņš

Šodien "trijniekos" Openkart B līgas 11. posms
Foto: Aigars Tīdmanis, go4speed.lv

Šodien, 12.augustā, Sporta kompleksā 333 pie Rīgas apvedceļa risināsies amatieru kartinga kustības Openkart B līgas 11.posms. Kā allaž sacensības pulcēs apmēram 30 kartinga amatierus, kas, sacenšoties ar īres gokartiem, cīnīsies par uzvaru šajā posmā.

Sacensībām šoreiz tiks izmantots kartinga trases pilnā klasiskā verisja virzienā pret pulksteni. Sacensību sākums pulksten 19.00 (treniņi no 18.00, reģistrācija 18.30). Biedrība „Kartinga attīstības centrs” aicina amatieru autosporta un īres kartinga entuziastus piedalīties šajās sacensībās, piesakoties pa e-pastu openkart@openkart.lv, bet vairāk informācijas mājas lapā 404 - Not Found

Openkart B līgas sacensībās laipni gaidīts ir ikviens autosporta cienītājs, kuram ir vēlme sacensties trasē. Openkart ir finansiāli vispieejamākās autosporta sacensības pēc „arrive and drive” (ierodies un brauc) principa, iepriekšēja pieredze autosportā nav nepieciešama, turklāt nepastāv saikne starp rezultātu un ieguldīto naudu. Sacensības notiek ar drošiem speciāli īrei paredzētiem gokartiem.
Vairāk informācijas seriāla mājas lapā internetā Sākumlapa :: OpenKart.lv, bet tiem, kas vēlas piedalīties, pieteikums, norādot savu vārdu un uzvārdu, jāsūta uz e-pastu openkart@openkart.lv

Openkart „B” līgas 11.posma dienaskārtība

• no 18.00 neoficiālie treniņi
• 18.30 reģistrācija
• 18.50 dalībnieku sapulce
• 19.00 kvalifikācija
• ap 20.30 finālbraucieni
• ap 22.00 apbalvošana
Dienaskārtībai ir tikai informatīvs raksturs, precīzi braucienu norises laiki var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita.

Elites līgas izbraukuma posmi Tallinā

Iepriekšejā nedēļas nogalē 7. un 8.augustā notika divi Openkart Elites līgas izbraukuma posmi Tallinā pēc kuriem par jauno kopvērtējuma līderi kļuva Lauris Rozenvalds, kurš sestdienas sacīkstē FK Keskus trasē finišēja otrais, bet svētdien Triobet Kardikeskus svinēja uzvaru. Rozenvalds šogad kļuva par pirmo braucēju Openkart, kuram izdevies tā saucamais hetriks, jeb uzvara, pole position un ātrākais aplis vienā sacīkstē. Sestdienas sacīkstē, startējot no pole position, savu pirmo Openkart uzvaru izcīnīja Uldis Mikulāns.

Uz Tallinu šoreiz devās visai maz braucēju, taču tas nenozīmē, ka cīņas bija mazāk sīvas, jo lielākā daļa līderu bija ierindā. Sestdienas sacīkstē FK Keskus stabilu sniegumu, uzvarot abas kvalifikācijas sesijas, parādīja Uldis Mikulāns. Sacīkstē gan viņš nokļuva otrajā pozīcijā aiz Raivja Kirilova, taču Raivi piemeklēja tehniska ķibele – esot pārliecinošā vadībā, plīsa aizmugurējā labā riepa un piedzīvota sāpīga izstāšanās. Raivja nedienas pavēra ceļu uz uzvaru Uldim, kurš parliecinoši arī noturējās vadībā līdz pat finišam. Otrais finišēja Rozenvalds, bet trešais, pirmo reizi kāpjot uz goda pjedestāla, Ingus Grasmanis, kuram arī ātrākais aplis sacīkstē. Komandām uzvara IZG Racing (Grandbergs, Grasmanis, Grandberga).

Triobet trase, kas daļēji atrodas zem lielveikala, sagaidīja braucējus ar pamatīgu pārsteigumu, jo trases iekšējā sekcijā, kas aizņem lielāko daļu distances, pateicoties mitram un karstam laikam, bija praktiski slapjš asfalta segums, kas braukšanu padarīja līdzīgu kā pa ledu. Šāds salikums bija sarežģīts rieksts daudziem braucējiem, bet vislabāk neierastajiem indoor trases apstākļiem pielāgojās vadošie braucēji: Rozenvalds, Kirilovs, Mančinskis un Grandbergs. Treniņos tieši Grandbergs bija ļoti ātrs, taču kvalifikācijā viņu pārspēja Rozenvalds. Sacīkstes startā Grandbergs atkrita uz ceturto vietu aiz Mančinska, taču drīz vien vienu pozīciju atguva un noķēra līderu duetu. Gandrīz visu sacīksti starp Kirilovu un Rozenvaldu notika aizraujoša cīņa par uzvaru, beigu beigās virsroku tomēr guva Lauris un izcīnīja šogad Openkart sacīkstēs pirmo hetriku. Interesanti, ka Elites līgā pēdējo reizi hetriks bija čempionam Dāvim Tobiasam pirms gada Tallinā, bet otrā trasē FK Keskus. Otrais Kirilovs, bet trešais Grandbergs, kurš pēdējo reizi uz goda pjedestāla stāvēja pagājušā gada rudenī GoPlanet notikušajā 15.posmā. Komandām atkal uzvara IZG Racing.

Tallinas posmi ieviesuši korekcijas kopvērtējumā – jaunais līderis ir Lauris Rozenvalds, no kura par sešiem punktiem atpaliek Daniels Mančinskis, bet Raivis Kirilovs ir trešais. Čempions Dāvis Tobiass ir atkritis uz sesto pozīciju, bet viņa izredzes aizstāvēt titulu vēl ir ļoti labas, jo sezonas beigās vērā tiek ņemti tikai 13 labākie rezultāti no 18 sacīkstēm. Komandām vadību vēl saglabā MBA Racing Team, taču nu jau diezgan tuvu ir IZG Racing – starpība vairs tikai 24 punkti.

Ducati Star

Šogad Openkart tiek piešķirta jauna balva DUCATI STAR OF THE YEAR. Balvā limited edition Casey Stoner (Moto GP) ķivere. Lai to iegūtu dalībniekiem ir jāizceļas ar pozitīvu attieksmi pret sacensībām, konkurentiem un cīņassparu trasē, kas parasti paliek ārpus oficiāliem statistikas rādītājiem. Pēc aizvadītā B līgas 10.posma un abiem Elites līgas izbraukuma posmiem ir piešķirtas kārtējās Ducati zvaigznes, šoreiz 3 zvaigznes saņem Ingus Grasmanis, kurš Tallinā beidzot izcīnīja savu pirmo goda pjedestālu un jau ilgāku laiku ar savu cīņassparu un attieksmi ir kļuvis par vienu no Openkart kustības paraugiem. Viena zvaigzne tiek piešķirta Uģim Vītoliņam, kurš aizvadot savas divas pirmās sacīkstes B līgā, abās pamanījās uzvarēt savu braucienu. Šobrīd Grasmanis ir kļuvis par galveno pretendentu uz balvu, jo sezonas laikā līdz šim ir saņēmis 6 zvaigznes – vairāk nekā citu dalībnieki, 4 zvaigznes ir Andrim Orniņam. Stounera ķiveri sezonas beigāš saņems dalībnieks, kuram būs visvairāk zvaigžņu.

Informāciju sagatavoja
Biedrība "Kartinga attīstības centrs"