Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" izpilda minimālo programmu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" izpilda minimālo programmu
Vadims Tarasenko (tuvplānā) Bidgoščā atveda 14 punktus un nevienā braucienā nebija zemāk par otro vietu.

Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejistiem Polijas eWinner 1. līgas mačā Bidgoščā izdevās izpildīt minimālo programmu - zaudējums tikai ar 44:46 deva vienu punktu, jo pirmā riņķa mačā savā mototrekā uzvarējām "Polonia" komandu ar 60:30. Līdz ar to turnīra tabulā paliekam virs Bidgoščas komandas un tagad jāņem punktus atlikušajos mačos savā mototrekā.

Vai Bidgoščā bija iespējams iegūt arī 3 punktus? Neiespējami tas nebija. Par to liecina mača galarezultāts, par to liecina mača sākums. Runas par to, ka mājinieku līderis Dāvids Bellego tikai šonedēļ sāka trenēties izrādījās nepatiesas - Francijas labākais spīdvejists pēc savainojuma jau bija gatavs brauks un kā vēl braukt - viņa rēķinā 11 punktu un tieši viņš bija rezultatīvākais "Polonia" rindās.

"Lokomotīve" sāka ar 3:3 neizšķirtu, ko atveda Ķasts Puodžuks un Pontuss Aspgrens, bet tad savu kārtējo 5:1 uzvaru junioru braucienā guva Francis Gusts (pirmais) un Oļegs Mihailovs. Šosezon viņi nav zaudējuši pārī vēl nevienā junioru braucienā un 5. reizi uzvarēja tajā ar 5:1. Mājinieki tūdaļ atbildēja ar Andreasa Līagera un Bellego 5:1 uzvaru pār Jevgeņiju Kostigovu un Andreju Kudrjašovu, taču Vadims Tarasenko un Mihailovs aatguva vadību - 5:1 braucienā un 14:10 "Loko" labā pēc pirmās braucienu sērijas. Tāds mača sākums deva pārliecību, ka vismaz minimālo programmu - iegūt vienu punktu - izpildīt izdosies. Mājinieki pirmo reizi vadībā izvirzījās pēc 7. brauciena, kurā Trojs Batčelors un Kais Hukenbeks atveda 5:1 uzvaru pār Gustu un Kudrjašovu - 22:20. Vienam ko komandas līderiem Kudrjašovam - ne punkta pirmajos divos braucienos.

Tarasenko un Puodžuks ar 4:2 uzvaru 8. braucienā panāca neizšķirtu 24:24. Kļuva skaidrs, ka bunuspunkts jau praktiski kabatā, jo atlikušajos 7 braucienos vajadzēja iegūt 7 punktus, taču reāli bija spēkoties arī par uzvaru mačā, lai aizvestu 3 punktus. Diemžēl sākās "Lokomotīves" neveiksmju josla - braucieni no 9. līdz 12. tikai zaudēti ar kopējo rezultātu 8:16 un trīs braucienus pirms beigām "Polonia" bija vadībā ar 40:32. Smagu Kudrjašova kritienu 10. braucienā izraisīja Līagers, par ko tika diskvalificēts. Par laimi Andrejs tika cauri sveikā bez savainojumiem. Atkārtotā braucienā viņam ar Mihailovu neizdevās pārspēt Dāvidu Lampartu - tikai 3:3 un kopā 28:32 (pirms tam savu braucienu ar 1:5 bezcerīgi zaudēja Aspgrens un Kostigovs). Likās, ka mūsējie nekādi nespēj atrast ;īstās trajektorijas mototrekā, kurā visa braukšana bija gandrīz tikai pa ārmalu un gandrīz gar pašu apmali. sanāca labs starts, izdevās iegūt vadību, bet jau pirmajā līkumā mājinieki tika garām. Astoņu punktu pārsvars mājiniekiem saglabājās arī pirms pēdējiem diviem braucieniem (43:35)m kuros viņi kaut ko tik ļoti centās pierādīt, ka piedzīvoja divus kritienus un diskvalifikācijas - vispirms Līagers ieskrēja piepūšamajā apmalē un krita, bet tad Hukenbeks pārāk asi centās apdzīt Tarasenko un izraisīja kritienu. Pēdējos divus braucienus "Loko" uzvarēja ar 4:2 (Mihailovs un Gusts) un 5:1 (Kudrjašovs un Tarasenko) - tikai 44:46 summā.

Kārtējo reizi uzbraukuma mačā labākais daugavpiliešu rindās bija "viesis" Tarasenko - 14 punktu 6 braucienos. Savu labāko maču šosezon aizvadīja Mihailovs - 10 punkti 5 braucienos. Kudrjašovam - 6 punkti 5 braucienos, turklāt tikai punkts pirmajos trijos braucienos un tas komandas līdera cienīgs sniegums. Gustam - 5 punkti 3 braucienos (vēl vienā - izstāšanās jau pirmajā līkumā pēc laba starta...). Sliktāko maču šosezon "Loko" rindās aizvadīja Aspgrens - 3 punkti 4 mačos - viņš pirmo reizi brauca Bidgoščas mototrekā un tā arī "neatkoda" to. Krietni sliktāk nekā pēdējā laikā ierasts brauca Kostigovs - 3 punkti 3 braucienos. 3 punkti 3 braucienos arī Puodžukam, kas šoreiz nav ne slikti, ne labi.

"Lokomotīvei" tagad ir par vienu punktu vairāk un par vienu aizvad;itu maču mazāk nekā Bidgoščas "Polonia" komandai. Jau sestdien mačs Toruņā ar līgas līderi "Apator", bet tad divi mači divās dienās savā mototrekā - 18. septembrī ar Tarnuvas "Unia" un 19. septembrī ar Ostruvas "Ostrovia". Abi šie konkurenti ir uzvarami.