Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kurš būs ātrākais "Vaidavas kausā"?

Jau rīt Apē, Arvīda Levana vārdā nosauktajā mototrasē, pulcēsies spēcīgākie Latvijas un kaimiņvalstu motobraucēji, kur jau 37. reizi norisināsies ''Vaidavas Kauss''. Sacensību starts plkst. 11:30.

Apvienotajā solo motociklu MX1/MX2 klasē uz starta redzēsim patreiz ātrāko un pieredzes bagātāko MX1 braucēju Lauri Freibergu, ierasties apsolījuši arī Pasaules Čempionāta MX1 un MX2 braucēji Ivo Šteinbergs, brāļi Augusts un Roberts Justi. Uz starta redzēsim motokrosa vecmeistaru Leonu Kozlovski, Dāvi Ivanovu, kurš šobrīd Latvijas Čempionātā (LČ) ir MX2 klases līderis un iepriekšējā posmā Mežvidos pārspēja ne tikai savas klases braucējus, bet arī spēcīgos MX1 sportistus. Kurā klasē Dāvis startēs Apē, šobrīd vēl nav zināms, jo tiek testēti motocikli un galīgo lēmumu uzzināsim tikai ''Vaidavas Kausa'' sacensībās. Protams, ka motokross Apē nav iedomājams bez spēcīgajiem kaimiņvalsts Igaunijas sportistiem, kuri arī solījuši ierasties kuplā skaitā.

Iespējams, ka visvairāk skatītāju trases malā pulcēsies pie pārveidotā lielā Klēts kalna tramplīna, jo šogad apvienotajā MX1/ MX2 klašu pirmā brauciena laikā tiks noteiks tālākā lēciena izpildītājs, kurš saņems speciālbalvu no sacensību sponsoriem. Neoficiālais lēciena rekords minētajā tramplīnā ir 43.5 metri!

Atgādināsim, ka jau vairākus gadus nevienam no Latvijas sportistiem nav izdevies izcīnīt ''Vaidavas Kausu'' prestižajā MX1 klasē. To iegūt ir daudzu sportistu mērķis, bet kuram tas izdosies šoreiz, uzzināsim svētdien.

Interesanti solās būt arī Kvadri klases braucieni, kur LČ katru sacīksti risinās sīvas cīņas starp tādiem spēcīgiem braucējiem kā Agri Neiju, čempionāta līderi Miku Neško, brāļiem Meņģeļiem, atraktīvo un cīņas spara pilno Rinaldu Dišleru-Kirilko un spēcīgajiem igauņu braucējiem Kaitu Kompusu un Melisu Jurgensonu. Šobrīd grūti prognozēt, kurš finišu sasniegs pirmais.

Prognozējams, ka visvairāk ārzemju sportistu startēs Mini MX klasē. Zināms, ka igauņu pieredze un masveidība šajā klasē Apē līdz šim ir bijusi pārliecinoša – vēl nevienam no Latvijas sportistiem nav izdevies izcīnīt vietu labāko trijniekā! Organizatori ar šo klasi saista lielākās cerības, pie tam LČ šajā klasē Raivis Levans ir līderis, bet viņam līdzi parasti cenšas turēt arī tēvs Gundars Levans. Varbūt šoreiz latviešiem izdosies parādīt savu braukšanas prasmi un uzvarēt igauņus?

Īpaši gaidīti noteikti būs „Zelta mopēda” starti, kas pirms pieciem gadiem atdzima Apē un pagājušajā gadā pulcēja rekordlielu skaitu – 170 dalībniekus! Te sportisti sacentīsies trīs klasēs: rezultāti atsevišķi tiks vērtēti starp viena ātruma, divu ātrumu un brīvā stila mopēdiem. Šogad šajos braucienos notiks arī komandu vērtējums, kur ieskaiti dos katrs šo klašu braucējs. Konkurence būs spēcīga! Zināms, ka savus braucamrīkus jau rūcina Ainārs Karro, viņa dēls Emīls un brālis Ilgonis, kurš sagatavojis labu spēkratu arī priekš UFO, kas liecina, ka šovs un azarts noteikti būs garantēts. Malā nestāvēs arī Andris Matisāns, kas ļoti aizrāvies ar šo sporta veidu un uzrāda labus rezultātus katrās sacīkstēs. Kādus pārsteigumus reljefiem bagātā Apes trase sagādās spēcīgajiem šosejas braucējiem “Bolderāja čaliem” un, cik daudz spēkus un izturības tā prasīs no “Valkas vanagiem”, Saldus motobraucējiem un citiem šī sporta veida cienītājiem, to būs interesanti vērot svētdien, bet organizatori – Levanu ģimene atzīmē, ka visi dalībnieki tiks vērtēti vēl papildus dažādās nominācijās, bet kādās, to šobrīd viņi tur noslēpumā.

Ieejas biļešu cenas „Vaidavas kausā ” arī šogad skolēniem līdz 12 gadu vecumam un pensionāriem - 0,50 Ls, (pirmsskolas vecuma bērniem – bezmaksas), bet pārējiem – 3 Ls. Automašīnas caurlaide iebraukšanai trases teritorijā – 2 Ls. Kā parasti, visas ieejas biļetes piedalīsies vērtīgu mantu izlozē: zāles pļāvējs „Husqvarna”, velosipēds u.c. vērtīgas mantas…

Esiet laipni gaidīti Apes mototrasē! Azarts un šovs garantēts!

Informāciju sagatavoja:
Iveta Kaminska
''Vaidavas Kauss'' preses pārstāvis

     [+] [-]

, 2010-07-10 23:22, pirms 14 gadiem
es!!!