Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Vorobjovs/Pūķis izcīna uzvaru savā klasē Lietuvas rallijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Vorobjovs/Pūķis izcīna uzvaru savā klasē Lietuvas rallijā
Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis. Foto: Samsonas Rally Rokiškis

Ar 2018.gada Latvijas rallija čempiona ukraiņu sportista Valērija Gorbana (''Mini John Cooper Works WRC'') uzvaru sestdien noslēdzās Lietuvas rallija čempionāta trešais posms ''Samsonas Rally Rokiškis''.

Pēc pirmās dienas līderis bija viens no rallija organizatoriem Martinas Samsonas (''Ford Fiesta N5''), kuram 24 sekundes zaudēja Vladas Jurkevičius (''Škoda Fabia Rally2 evo''), bet 31 sekundi atpalika Gorbans.

Pēc diviem posmiem līderis bija Vaidotas Žala ar latviešu stūrmani Andri Mālnieku (''Škoda Fabia R5''), taču trešajā dopā Žalas ekipāža saslīdēja un lielā ātrumā ar mašīnas priekšu trāpīja pa sienas rulli. Lai arī ekipāža spēja finišēt, pēc finiša tā bija spiesta izstāties radiatora defekta dēļ.

Otrajā dienā Gorbans sāka ķert Samsonasu, kur pēc 12.dopa ukraiņu braucējs kļuva par līderi. Nākamajos trīs posmos ātrākais bija Samsonas, kurš pirms noslēdzošā dopa tikai par 0,3 sekundēm bija priekšā Gorbanam. Pēdējā 16.posmā abi braucēji gāja uz pilnu banku, kur šoreiz ātrākais bija Gorbans, kurš, rallijam beidzoties, par 3,3 sekundēm apsteidza Samsonasu, bet trešā vieta - Jurkevičiusam.

Sestā vieta absolūti (piekāpjoties tikai spēcīgākajām R5 un WRC automašīnām) un pārliecinoši pirmā vieta klasē Jānim Vorobjovam un Ivo Pūķim, kuri otrās vietas ieguvēju Ramūnu Čapkausku apsteidza par gandrīz pusotru minūti. 2WD klasē pārliecinoši ātrākais bija Justas Tamašauskas (''BMW M3 E46 Compact''), kurš skatītājus priecēja ar ātru un skaistu braukšanu.

Jāsaka, ka, lai arī abas dienas lija lietus un brīžiem pūta spēcīgs vējš, ralliju klātienē vēroja ārkārtīgi daudz skatītāju.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Gorban ValeriyMini John Cooper Works WRC1:10:30.9
2.Samsonas MartynasFord Fiesta N5+3.3
3.Jurkevičius VladasŠkoda Fabia Rally2 evo+38.4
4.Butvilas DominykasŠkoda Fabia R5+1:44.2
5.Notkus GiedriusŠkoda Fabia R5+3:38.8
6.Vorobjovs JānisMitsubishi Lancer Evo IX+4:58.8
7.Čapkauskas RamūnasMitsubishi Lancer Evo IX+6:25.8
8.Tamašauskas JustasBMW M3 E46 Compact+7:05.3