Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pastāv iespēja, ka Smiltenes autokrosā uz starta neizies neviens no brāļiem Spīķiem

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pastāv iespēja, ka Smiltenes autokrosā uz starta neizies neviens no brāļiem Spīķiem
Foto: Autocross.lv

Pastāv iespēja, ka šogad Smiltenē uz starta neizbrauks neviens no brāļiem Spīķiem. Ja tā, šī būs pirmā reize kopš 2004. gada, kad uz starta pirmajā posmā nebūs atraktīvo sportistu. Ņemot vērā, ka šajos gados brāļi guvuši sešas no 12 uzvarām, 2000 Super klases favorīti varēs uzelpot brīvāk.

Reālākie šā gada Smiltenes startētāji no krosa brāļiem būtu pērnais 2000 Super klases čempions Juris Spīķis, kā arī jaunākais no brigādes Mārtiņš Spīķis.

Jura šā gada krosa plānus ietekmē rallijkrosa programma – visi spēki tiek koncentrēti debijai Eiropas rallijkrosa čempionāta Super 1600 klasē. Lai gan pēc ziemas sezonas Juris Spīķis izteica vēlmi startēt Smiltenē, cīņa bija atkarīga no ziemas Pilskalnos piedzīvotā ātrumkārbas defekta nopietnības. Pēc mezgla izpētes secināts, ka Smiltenes posms tomēr jāizlaiž.

Mārtiņa autokrosa plāni šogad tiek apturēti saimniecisku iemeslu dēļ. Pēc tehnikas problēmām un avārijām, kuras piedzīvotas debijas sezonā pērn, jaunākais no brāļiem pievērsies ikdienas sakārtošanai: “Lai startētu šajā līmenī, nepieciešamas finanses un nopietns darbs. Šobrīd gribu sakārtot savu ikdienu, lai kādā brīdī atgrieztos krosa mašīnā,” atzīst Mārtiņš.

Spīķu ceļš autokrosā aizsākās 2004. gadā, kad debitēja Jānis Spīķis, sākot cīņu no sezonas otrā posma Priekulē – pirmais posms Smiltenē tika izlaists. Kopš tā laika krosā startējuši arī Intars, Juris un Mārtiņš Spīķi. Visi, izņemot Mārtiņu, guvuši gan posmu uzvaras, gan Latvijas čempiontitulus 2000 Super klasē. Visvairāk LČ uzvaru Jāņa rīcībā – astoņas, Jurim – sešas, Intaram viņa vienīgajā autokrosa sezonā – divas.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv