Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lielākais Ziemeļeiropas kartinga čempionāts startēs Latvijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Lielākais Ziemeļeiropas kartinga čempionāts startēs Latvijā
Foto: Rotax Baltic Karting

2017. gada sezonā notiks pārmaiņas kartinga čempionātā "Rotax Baltic Challenge", tam pārtopot vēl starptautiskākām, bet pirmais no posmiem tiks rīkots Latvijā.

Ja līdz šim starptautiskā mēroga čempionāts bija pazīstams ar nosaukumu "Rotax Baltic Challenge", turpmāk tā nosaukums būs "Nordic Rotax Challenge". Organizatori sola, ka tas kļūs par lielāko Ziemeļeiropā notiekošo kartinga čempionātu.

Jau šobrīd zināms, ka sacensībās piedalīsies sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Polijas, Zviedrijas, Baltkrievijas, Norvēģijas, Dānijas un Krievijas, Sanktpēterburgas reģiona.

Šobrīd vēl nav zināmi tehniskie un sportiskie noteikumi, taču tie tiks publicēti tuvākajā laikā, sola organizatori.

Publiskots arī provizoriskais kalendārs, kurā iekļauti četri posmi. Pirmais no tiem 3. un 4. jūnijā notiks Latvijā, bet katrā posmā plānoti divi finālbraucieni.

Sezona turpināsies 8. un 9. jūlijā Lietuvā, pēc tam 5. un 6. augustā sportisti sacentīsies Polijā, kamēr pēdējais "Nordic Rotax Challenge" posms gaidāms 26. un 27. augustā. Šobrīd vēl nav zināma pēdējo sacīkšu precīza norises vieta, taču tās risināsies vai nu Igaunijā vai Somijā.

2017. gada "Nordic Rotax Challenge" kalendārs

PosmsNorises laiksValsts
1.3. un 4. jūnijsLatvija
2.8. un 9. jūlijsLietuva
3.5. un 6. augustsPolija
4.26. un 27. augustsIgaunija vai Somija