Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Rīgā pirmo reizi notiks FIA IDC drifts ar pasaules vadošo pilotu dalību

Juris Grīns
Juris Grīns

Rīgā pirmo reizi notiks FIA IDC drifts ar pasaules vadošo pilotu dalību
Georgijs Čivčjans. Foto: Vladimir Ljeonov

Pēc gada pārtraukuma FIA Starpkontinentālā drifta kausa (IDC) izcīņa atgriežas, un pirmo reizi posms tiek rīkots Eiropā. Sacensības norisināsies jau nedēļas nogalē, 12. un 13. jūnijā Biķernieku trasē, Rīgā, un tajās, iespējams, gaidāms visu laiku spēcīgākais dalībnieku sastāvs.

31 braucējs no 18 dažādām valstīm atzīmēs atgriešanos pasaules vienīgajās drifta sacensībās zem FIA karoga. Sacensības pirmo reizi tiek rīkotas jaunā promotera “Russian Drift Series” (RDS) vadībā, bet organizēšana ir uzticēta Latvijas drifta organizatoriem “Event Masters”. Uz starta redzēsim arī drifta braucējus no Latvijas – ar pasaulē labākajiem šīs disciplīnas braucējiem sacentīsies mūsu pašmāju drifteri Kristaps Blušs, Nikolass Bertāns, Edgars Kroģeris un Ivo Cīrulis, kuri noteikti ir vieni no lielākajiem konkurentiem citiem sportistiem savas mājas trasē.

Sacensību dalībnieku sarakstu papildina viens no skaļākajiem vārdiem drifta skatuvē, japāņu braucējs Daigo Saito, kurš pirmajās FIA IDC notikušajās sacensībās 2017. gadā Tokijā ieguva trešo vietu. Debija FIA sacensībās būs daudzkārtējām “Formula Drift” un “Drift Masters” čempionam Džeimsam Dīnam. Lai gan sportists ir titulētākais drifteris pasaulē, tieši FIA sacensībās sportists vēl nav piedalījies. Rīga ir veiksmīga Dīnam, jo pēdējos gados viņš ir vairākas reizes uzvarējis Biķerniekos, ieskaitot pagājušā gada triumfu “Drift Masters” Eiropas drifta čempionātā. Vienīgais, kas būs jaunums arī Dīnam, noteikti ir trases konfigurācija, kura starptautiskās sacensībās nav vēl bijusi.

Georgijs Čivčjans jeb Gocha, ir tieši FIA IDC sacensību vēsturē visvairāk titulētais braucējs, uzvarējis divas reizes un papildus tam ir arī trīskārtējais RDS GP čempions – sportists noteikti ir apņēmības pilns aizstāvēt savu FIA IDC iepriekšējo gadu uzvarētāja titulu Biķerniekos. Gochu redzējām Biķerniekos pirms diviem gadiem, un šī noteikti ir viena no viņa mīļākajām trasēm Eiropā.

“Mēs esam priecīgi, ka varam paziņot šādu braucēju sarakstu mūsu pirmajām FIA IDC rīkotajām sacensībām,” tā RDS izpilddirektors Dmitrijs Dobrovolskis. “Tas noteikti nav viegls uzdevums mums visiem, apvienot visus šos augstākās klases braucējus šajā izaicinošajā laikā, kad ceļošana ir ierobežota un budžets samazināts, bet es gribētu pateikties komandām un braucējiem par ticību mums.”

FIA IDC 2021. gadā būs arī kāds papildus jaunums, pirmo reizi tiks piešķirta godalga arī komandu ieskaitē, kurā šobrīd pieteikušās piecas komandas. Visās komandās var būt divi vai trīs braucēji, bet tiem nav obligāti jābūt vienas valsts pārstāvjiem.

FIA IDC ir vienīgās FIA oficiālās drifta sacensības, neskaitot FIA MSG. Pirmie trīs pasākumi norisinājās drifa dzimtenē Japānā. FIA IDC atklāšanas sacensībās uzvarēja vietējais braucējs Masato Kavabata, bet 2018. un 2019. gadā uzvaru guva Krievijas braucējs Georgijs Čivčjans, kuru uz starta redzēsim arī Rīgā.

Sacensībām tiks nodrošināta bezmaksas tiešraide visos FIA IDC oficiālajos sociālajos tīklos.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv

     [+] [-]

, 2021-06-09 00:01, pirms 3 gadiem
Kārtējais pasākums bez līdzjutējiem?

     [+] [-]

, 2021-06-09 08:13, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Kārtējais pasākums bez līdzjutējiem?
Protams. Pie mums tikai hokejam ir gali valdībā.