Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Video: Sacīkstes Nirburgringā aptur pēc daudzām avārijām

Juris Grīns
Juris Grīns

Šajā nedēļas nogalē norisinās Nirburgringas 24 stundu sacensības, kurās ik gadu startē ļoti daudz dalībnieku. Šogad leģendārais Nordšlaifes aplis sarūpējis īpaši grūtus pārbaudījumus un pēc aizvadītām sešām stundām cīņas tika pārtrauktas.

Pēkšņi uznākušais lietus trases asfaltu dažviet pārvērta teju vai par slidotavu, kā rezultātā daudzas mašīnas, kuras bija aprīkotas ar slikiem, izslīdēja un arī avarēja, taču tas vēl nebija iemesls sarkano karogu izkāršanai. Trasi bija pārņēmusi migla, kas vietām redzamību samazināja tik bīstami, ka tiesnešiem neatlika nekas cits kā izlemt par diennakts sacīkšu apturēšanu.

Vēlāk sacensības tika atsāktas un pašlaik turpinās. Šī kopumā ir devītā reize, kad cīņu nācies pārtraukt, turklāt piecas no tām bijušas kopš 2013. gada.

24 stundu sacīkstes Nirburgringā risinās kopš 1970. gada. Ar piecām uzvarām panākumiem bagātākie sportisti šeit ir bijušais F1 pilots Pedro Lami, Marsels Tīmans un Timo Bernhards, bet starp ražotājiem ar 20 uzvarām titulētākā ir BMW rūpnīca.