Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Starks: "Šoreiz nepaveicās – ātrums apsteidza meistarību" (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Mārtiņš Starks: "Šoreiz nepaveicās – ātrums apsteidza meistarību" (+video)
Foto: Mareks Dainis

Sestdien Aizkrauklē, Daugavas Senlejas trasē, tika aizvadīts Folkreisa un autokrosa Ziemas kausa pirmais posms, kurā uz starta izgāja spēcīgs sastāvs. Diemžēl Mārtiņš Starks šajā posmā piedzīvoja smagu avāriju.

Folkreisā 30 sportistu konkurencē uzvaru pirmo reizi kopš 2017. gada svinēja Ivo Gabrāns! Aiz viņa Lenards Patriks Lepsis, bet trešais - Jānis Apinis.

Vienā no braucieniem folkreisā smagu avāriju piedzīvoja Mārtiņš Starks. Uz finiša līnijas sīvi cīnījās Buģis un Starks, kuri bija praktiski blakus. Starks sasniedza otro vietu, taču pēc sadursmes ar konkurentu smagi atsitas pret finiša ārmalas valni. Pēc negadījuma trasē devās mediķi.

Kā pastāstīja Mārtiņš, tad ''Vietas tur pietika, taču, kad atsitos pret Buģi, inerces pēc auto tika atsviests uz otru pusi. Savākt to vairs nevarēju, jo ātrums bija par lielu (trieciena brīdī ātrums varēja būt ap 80 km/h). Pats sapratu, ka gāju uz risku, bet nebiju domājis, ka iznākums būs tik traks. Pats video esmu noskatījies kādas reizes 50 un, jā, izskatās iespaidīgi. Bet labi, ka viss beidzās daudz maz labi,'' stāsta Mārtiņš Starks.

Jautāts, kā sportistam ar veselību, Starks turpina. ''Ribas sāp, jo ir lūzumi. Arī spranda ir zila no Hans sistēmas. Pēc kūleņiem nav tik traki kā pēc sitiena ar sānu. Šobrīd guļu un veseļojos, bet ļoti ceru, ka 18.februārī Pilskalnos būšu uz starta. Protams, ne tajā labākajā formā, jo ribas tik ātri nedzīst, bet zem pretsāpju potes pabraukt jau varēšu. Šoreiz nepaveicās. Tā teikt – ātrums apsteidza meistarību. Bet viss būs labi. Paldies visiem par atbalstu!''

Avārijas brīdis:


VIDEO: Mārtiņš Vītols