Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanim šonedēļ Moncā cīņa par "Euro 4" debitantu čempiontitulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Štolcermanim šonedēļ Moncā cīņa par "Euro 4" debitantu čempiontitulu
Tomass Štolcermanis. Foto: Prema Racing

Šīs nedēļa nogalē leģendārajā Moncas autosacīkšu trasē noslēgsies "Euro 4" čempionāta sezona, un startēs arī latviešu pilots Tomass Štolcermanis no "Prema Racing" komandas. Ceturtdien jau tika aizvadīti testu braucieni, bet piektdien - brīvie treniņbraucieni.

Itālijas F4 radniecīgais čempionāts sastāv no trim posmiem. Šogad jau aizvadīti divi no tiem. Sezonas kopvērtējumā Štolcermanis ierindojas piektajā pozīcijā, bet debitantu ieskaitē cīnās par titulu. Tur Tomass pašlaik otrais, tikai punktu zaudējot komandas biedram Kīnam Nakamuram-Bertam.

"Euro 4" sezonu Štolcermanis sāka ar izstāšanos, septīto vietu un piekto vietu Mudžello trasē, bet pēc tam "Red Bull Ring" nedēļas nogalē guva otro, piekto un sesto vietu, vienreiz arī startēja no pole position. Absolūtajā ieskaitē pēdējā posmā reāls mērķis ir pārspēt priekšā esošo Gustavu Jonsonu ("Van Amersfoort Racing") cīņā par ceturto vietu, jo šobrīd tiek zaudēti vien divi punkti. Teorētiski gan titulu vēl var izcīnīt jebkurš no "Top 10" pilotiem.

Debitantu čempionāta vērtējumā Štolcermaņa rezultāti aizvadītajos divos posmos bijuši ļoti labi un stabili. Četrās sacīkstēs izdevies finišēt otrajā pozīcijā un vienreiz arī uzvarēt. Līderis šeit pašlaik Nakamura-Berta, kurš tikai vienu punktu priekšā, līdz ar to starp viņiem šonedēļ gaidāma cīņa par titulu. Trešajā vietā esošais Maksims Rēms ("US Racing") atrodas 14 punktus aiz Štolcermaņa.

Jau ceturtdien lietainajā Moncā notika testi. Starp 32 dalībniekiem Štolcermanis bija 12. ātrākais. Kopumā sportists noriņķoja 40 apļus un ātrākajā no tiem bija 0.557 sekundes lēnāks par pirmās vietas ieguvēju Hiju Jamakoši ("Van Amersfoort Racing"). Piektdienas brīvajos treniņbraucienos abās sesijās jau ceturtais labākais laiks.

Šodien no rīta notiks kvalifikācijas braucieni un pēcpusdienā pirmā finālsacīkste, kas sāksies plkst. 15:50 pēc Latvijas laika. Otrais un trešais brauciens norisināsies svētdien, ar sākumu plkst. 9:40 un 16:40. Tiešraidēs tie būs vērojami "Euro 4" čempionāta "Youtube" kanālā.

"Euro 4" kopvērtējums:

"Euro 4" debitantu kopvērtējums:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv