Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Latviešu komandas SRT sastāvā rallijā "Cēsis" startēs norvēģu jaunais talants

Latviešu komandas SRT sastāvā rallijā "Cēsis" startēs norvēģu jaunais talants
Foto: publicitātes

Gaidāmajā nedēļas nogalē, no 5.-6. augustam, norisināsies Latvijas rallija 'vempionāta 3. posms “Rallijs Cēsis 2022”, kurā kopumā Sports Racing Technologies (SRT) komanda apkalpos trīs ekipāžas – Vladu Jurkeviču / Aisvidu Paļukenu (Škoda Fabia Rally2 EVO), Elvisu Hermani / Gati Veilandu (Škoda Fabia PROTO), kā arī jaunāko komandas pārstāvi no Norvēģijas, Karlu Pederu Nordstrandu / Stigu Runi Skjaermoenu (Peugeot 208).

Līdz šim talantīgais Norvēģu juniors, kuram ir vien 15 gadi, vairāk pazīstams kroskartu aprindās, un dalība “Rallijā Cēsis” būs jaunā sportista debija rallija karjerā.Nordstrands ir vairākkārtējs Dānijas un Norvēģijas kroskartu čempions dažādās klasēs, izcīnījis NEZ čempiona titulu, kā arī aizvadītajā gadā ierindojies 3.vietā FIA Kroskartu akadēmijas trofejas izcīņā (FIA Crosscar Academy Trophy). Tāpat Karls ir viens no “EVEN management” sportistiem. “EVEN management” ir kompānija, kas palīdz attīstīties jaunajiem un talantīgajiem autosportistiem. Šo kompāniju pārstāv tādi sportisti, kā Johan Kristoffersson, kurš ir četrkārtējais FIA Pasaules Rallijkrosa čempions, trīskārtējais Porsche Carrera kausa (Porsche Carrera Cup) ieguvējs un daudz dažādu citu titulu īpašnieks. Tāpat “EVEN management” pārstāv Esapeka Lapi, kurš 2016. gada kļuvis par pasaules rallija čempionu WRC2 klasē un izcīnījis arī Eiropas rallija čempiona titulu, kā arī daudzi citi jau sevi pierādījušie autosportisti.

Sports Racing Technologies junioru rallija komandas menedžeris Artūrs Priednieks: “Lai arī jaunajam braucējam nav liela pieredze braukšanā ar mašīnu, jau pēc pāris dienu testiem ir redzams, ka viņam ir laba spēja pielāgoties, adoptēties, izmēģināt jaunas lietas un, galvenais, ātri mācīties. Tāpēc es domāju, ka arī Cēsīs viņa ātrums būs pietiekoši labs. Mums SRT komandai tas ir vēl viens jaunais talants, kurš ar mūsu palīdzību tiks virzīts līdz augstākajam līmenim. Man, kā junioru programmas vadītājam komandā ir patiesi liels prieks, ka atkal mums ir materiāls, ar ko strādāt, un es jau tagad redzu, ka mēs noteikti varam palīdzēt sasniegt sportista mērķus. Protams, man ir arī prieks vienlaikus sadarboties ar “EVEN management”, jo sportistu vārdi, kas izskanējuši no viņu puses ir nenoliedzami sevi jau pierādījuši visaugstākajā līmenī. Tāpēc, ja “EVEN management” šajā Norvēģu jaunietī ir ko saskatījuši, tad mums nav nekādu šaubu, ka viņam priekšā ir lielas virsotnes.”

Karls Peders Nordstrands: “Kopā ar SRT komandu esam aizvadījuši vairākas veiksmīgas testu dienas pirms rallija šajā nedēļas nogalē. Pirms “Rallija Cēsis” jūtos ļoti komfortabli ar jau noderīgu pieredzi savā bagāžā. Mēs esam izvēlējušies SRT komandu, kura ir ļoti profesionāla, pieredzējusi un strādā augstākajā līmeni, un tieši viņu lielā pieredze man ir jau ļoti palīdzējusi aizvadītajos testos. Tagad visa mana uzmanība ir veltīta “Rallijam Cēsis”, un manas cerības pirms šī rallija ir, galvenokārt, noturēt automašīnu uz ceļa, taču tajā pašā laikā būt pārliecinātam, ka esam uzstādījuši iespējami labāko rezultātu!”

“Rallijs Cēsis” startēs jau šo piektdien, 5. augustā ar ceremoniālo atklāšanu plkst.18:30 Vienības laukumā, Cēsīs un uzreiz pēc tam ar pirmajiem diviem ātrumposmiem turpat Cēsu tuvākajā apkārtnē.

Informāciju sagatavoja:
Diāna Nagle
SRT komandas koordinatore


Mario Andreti. Foto: Motorsport.com

Mario Andreti: "F1 īpašnieks pateica, ka parūpēsies, lai mēs nekad nenokļūtu čempionātā"

Mario Andreti atklājis, ka nesen "Liberty Media" izpilddirektors Gregs Maffei solījis personīgi parūpēties, lai "Andretti" komanda nekad nenokļūtu līdz startēšanai F1 čempionātā.

Lancia paziņo par savu ilgi gaidīto atgriešanos rallijā

''Lancia'' ir oficiāli paziņojusi par atgriešanos rallijā, apstiprinot, ka tiks radīta jaunā ''Ypsilon'' hečbeka Rally4 versija.
Foto: AXLatvia

Latvijas autokrosa čempionāta un kausa posmā Pluņģē sportisti sagādā asa sižeta cienīgus skatus

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās vienīgais šīs sezonas Latvijas autokrosa čempionāta un kausa posms ārpus valsts robežām. 90 autokrosa braucēji no Latvijas un Lietuvas cīņās devās Pluņģes trasē, Lietuvā. Vasarīgajā svētdienā finālu braucieni aizraujoši visās čempionāta un kausa klasēs – negaidītas uzvaras un zaudējumi.