Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Fetels un Ožjē - gada labākie autosportisti "Autosport" versijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels un Ožjē - gada labākie autosportisti "Autosport" versijā
Sebastjans Fetels
Foto: SIPA USA/Scanpix

Respektablais britu žurnāls "Autosport" par pasaules labākajiem autosportistiem 2013. gadā atzinis F1 čempionu Sebastjanu Fetelu un WRC braucēju Sebastjanu Ožjē.

Vācu pilots Sebastjans Fetels jau ceturto gadu pēc kārtas tika nosaukts par labāko sacīkšu braucēju pasaulē, šajā gadā žūrijas acīs pārspējot F1 braucējus Luisu Hamiltonu, Fernando Alonso un Kimi Raikonenu, kā IndyCar čempionu Skotu Diksonu un NASCAR čempionu Džimiju Džonsonu.

Fetela pilotētā "Red Bull RB9" nosaukta par gada labāko sacīkšu mašīnu.

Sebastjans Ožjē, kurš šogad ļoti pārliecinoši triumfēja pasaules rallija čempionātā, saņēma pasaules labākā rallija braucēja balvu. Tomēr par labāko rallija mašīnu netika atzīta viņa "Volkswagen Polo R WRC", kas bijusi nepārspējama jau debijas sezonā, bet gan "Peugeot 208 T16 Pikes Peak", ar ko Sebastjans Lēbs šogad laboja Paikspīkas kalnā braukšanas sacensību rekordu.

Tikmēr Hamiltons tika nosaukts par gada labāko britu pilotu. Pēdējo reizi šo balvu viņš bija saņēmis 2007. gadā. Savukārt par pasaules labāko debitantu 2013. gadā tika nosaukts Žils Bjanki, kurš šogad aizvadīja pirmo F1 sezonu "Marussia" vienības sastāvā. Viņš tika novērtēts augstāk par Valterī Botasu, Estebanu Gutjeresu un Maksu Čiltonu.

Par mūža ieguldījumu autosportā Gregora Grānta vārdā nosaukto balvu saņēma Nikijs Lauda un Džons Sērtiss.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...