Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sīvs pārbaudījums endurokrosā Jēkabpilī

Nedēļas nogalē, sestdien 1. septembrī, Jēkabpilī norisinājās Latvijas čempionāts endurokrosā. Šoreiz laika apstākļi dalībniekus nelutināja - lietus sportistiem sagādāja pienācīgu dubļu un izturības braucienu. Tomēr izturīgākie un stiprākie pēc divu stundu brauciena sekmīgi finišēja.

Sacensībā dalībnieki startēja desmit klasēs. Kā pirmie sacensību programmā brauca četrriteņu jeb kvadraciklu klases pārstāvji. Kvadri ATV klasē kopvērtējuma pirmo trijnieku ieņēma kaimiņu valsts, Igaunijas, pārstāvji, labākais latviešu sniegums – ceturtā vieta Jānim Gravam. Kvadri open klasē kopvērtējuma labākais rezultāts Andim Kaktiņam, savukārt kuplā skaitā šoreiz kvadri open C klasē, kur pirmo vietu izcīnīja Jānis Veģeris.

Latvijas čempionāta jaunākajā, 85ccm klasē, kur šoreiz piedalījās septiņi braucēji, pirmo vietu izcīnīja Matīss Treibahs. E1 klasē šoreiz teicamu sniegumu uzrādījis Andis Valts, apsteidzot Igaunijas pārstāvi Toivo Nikopensiusu. E2 klasē labāko rezultātu uzrādīja Madars Pureklis, savukārt E3 klasē – Leons Kozlovskis.

Viena no sezonā dalībnieku ziņā kuplākajām klasēm, C klasē Jēkabpils endurokrosa posmā pirmo vietu izcīnīja Raivis Eikmanis. Hobiju virs 35 klasē uzvaras lauri Arvim Bumbierim, savukārt veterānu klasē – Vilnim Jenčam.

Jāteic, ka tikpat izturīgi bija arī sacensību līdzjutēji. Sacensību organizators Raimonds Rode svētkus 1. septembrī sarūpēja Sēlpils pagasta „Līkumi” bērnunama audzēkņiem, dāvājot iespēju klātienē vērot sacensības. Kopumā bija ieradušies 22 skolēni, kas no sacensībām devās ar spilgtām emocijām.

„Vienmēr braucot garām norādei uz bērnunamu, iedomājos par iespēju arī šiem bērniem dāvāt kādu patīkamu piedzīvojumu. Sarūpējām transportu un nelielas dāvanas un radījām skaistu notikumu. Bērni gāja pie sportistiem un prasīja autogrāfus un liels notikums bija fotografēšanās žurnālam”, stāsta Raimonds Rode, sacensību organizators. Par sacensībā R. Rode norāda, ka ļoti ietekmēja laika apstākļi, bija pat jāņem no trases āra daži posmi solo motocikliem, jo bija „svaigi” tramplīni, kas pārvērtās dubļu peļķē. Bet kopumā ar sacensībām esmu apmierināts un ceru, ka visiem bija prieks.

Cerot uz labākiem laika apstākļiem, nedēļas nogalē, 8. septembrī, Vidrižos norisināsies Latvijas čempionāta endurokrosā noslēgums.

2007. gada Latvijas čempionāts endurokrosā.
Jēkabpils posma kopvērtējuma pirmais trijnieks.
Kvadri ATV:

1. Rainis Poll (Igaunija)
2. Indrek Raba (Igaunija)
3. Margo Kirisma (Igaunija)

Kvadri open:
1. Andis Katiņš
2. Imants Ragēvičus
3. Andris Grāviņš

Kvadri open C:
1. Jānis Veģeris
2. Raimonds Zalkovskis
3. Krišjānis Grava

Hobiji virs 35 gadi:
1. Arvis Bumbieris
2. Ivars Telle
3. Jurijs Žižkuns

85ccm klase:
1. Matīss Treibahs
2. Emīls Karro
3. Tonijs Iļjins

C klase:
1. Raivis Eikmanis
2. Vieturs Simsons
3. Raitis Plūme

E1 klase:
1. Andis Valts
2. Toivo Nikopensius (Igaunija)
3. Eduards Stefanovičs

E2 klase:
1. Madars Pureklis
2. Artūrs Robežnieks
3. Edgars Neilands

E3 klase:
1. Leons Kozlovksis
2. Jānis Rasmanis
3. Kaspars Lazdāns

Veterānu klase:
1. Vilnis Jenčs
2. Vieturs Kaktabuls
3. Arvīds Kļaviņs

Informāciju sagatavoja:
Dace Tribocka, Latvijas Motosporta Federācijas enduro komisijas preses sekretāre

     [+] [-]

, 2007-09-03 17:33, pirms 17 gadiem
bet kur tad Vinteri?? laikam jau uz dziedāšanu pārgājušu>>>>

     [+] [-]

, 2007-09-03 19:51, pirms 17 gadiem
Jānis nebija, Einārs kaut kāds 4. laikam palika