Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Igaunis Arons aizvien saglabā vadību F2 čempionāta kopvērtējumā

Juris Grīns
Juris Grīns

Igaunis Arons aizvien saglabā vadību F2 čempionāta kopvērtējumā
Pauls Arons. Foto: FIA F2

Pagājušās nedēļas nogalē notikušajā F2 čempionāta septītajā posmā Austrijā igauņu pilots Pauls Arons izcīnīja trešo un piekto vietu, turpinot atrasties vadībā sezonas kopvērtējumā. Pirmo uzvaru šosezon izcīnīja "Ferrari" protežē Olivers Bērmans, bet pirmo uzvaru karjerā guva pērnā gada F3 čempions Gabriels Bortoleto.

Bērmans F2 sacīkstēs nebija uzvarējis kopš pērnā gada posma Moncā. Sprinta sacīkstē "Red Bull Ring" trasē brits startā apdzina pole position ieguvēju Kušu Maini un pēc tam atradās vadībā visu 28 apļu garumā. Tāpat Maini garām aizbrauca Pepe Marti, kurš pēc tam arī finišēja otrais, lai gan sadursmē bija bojājis priekšējo antispārnu. Sacensību beigu daļā viņu līdz ar to apdraudēja Arons, tomēr garām netika. Titula kandidāts Isaks Hadžars pirmajā aplī pieļāva kļūdu, no ceturtās pozīcijas atkrītot ārpus pirmā desmitnieka un finišējot tikai 13. vietā.

Bērmanam šī ir piektā uzvara F2 karjerā. Noprotams, ka jau nākamgad šo sportistu redzēsim F1 čempionātā "Haas" komandas sastāvā, kas gan vēl oficiāli nav paziņots.

Galvenajā sacīkstē Austrijā dominēja pērnā gada F3 čempions Bortoleto. Brazīlietis startēja trešais, bet nonāca vadībā un kopumā bija ievērojami ātrāks par sāncenšiem. Šoreiz aiz viņa finišēja Franko Kolapinto un Hadžars, bet Arons guva piekto vietu. Igaunim gan tika piešķirts piecu sekunžu sods par trajektorijas maiņu bremzēšanas laikā, aizstāvot pozīciju no Hadžara. Tomēr arī Marti saņēma sodu, kas nozīmē, ka piekto vietu Aronam izdevās saglabāt.

Pauls Arons uz pjedestāla kāpis visos līdzšinējos sezonas posmos, lai arī ne reizi vēl nav uzvarējis. Kopvērtējumā "Hitech Pulse-Eight" komandas braucējam tagad deviņu punktu pārsvars pār Hadžaru, bet uz trešo vietu pacēlies un desmit punktus zaudē Bortoleto.

F2 kopvērtējums:

F3 čempionāta sestajā posmā, kas notika turpat, savas otrās uzvaru šosezon guva Nikola Colovs un sezonas līderis Luks Brounings. Britu pilots Brounings no "Hitech Pulse-Eight" komandas tagad ir 11 punktus priekšā kopvērtējumā tuvākajam sekotājam Gabrielem Mini. Atpaliekot 20 punktus, trešais ir Leonardo Fornaroli.

F3 kopvērtējums:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-07-03 11:06, pirms 4 dienām
Savdabīga situācija ar igauni. Itkā iespaidīgi, ka būdams gandrīz debitants ir kopvērtējuma vadībā, bet tajā pašā laikā punkti sakrāti ar stabilitāti nevis F1 pilota potenciāla parādīšanu.
Šosezon ir viens pole position, bet nav neviena uzvara. Pat ja Ārons kļūs par čempionu, iespējas tikt F1 ir niecīgas. F1 komandas meklē pilotus, kam ir slepkavas instinkts, tādus, kas prot izcīnīt uzvaras.
Salīdzinājumam, debitanti - čempioni Leklērs izcīnīja sezonas gaitā 7 uzvaras un 8 Pole, Rassels 7 uzvaras un 5 Pole.

     [+] [-]

, 2024-07-03 11:12, pirms 4 dienām
Pirmo reizi parādās ziņas par F3 un F2.
Varbūt vajag sakārtot tiesības arī ielikt video materiālu, jo F2 un F3 sacensības, ar atsevišķiem izņēmumiem, ir daudz interesantākas nekā F1.
Par šīs sezonas F2 - nav neviena prospekta, no F3 - Braunings un Montoya, kurš gan regulāri iekuļas avārijās, jo brauc tā, ka citi bieži vien nošķiļ viņu sakarā ar to, ke rīkojas nestandartā, kas bija senča braukšanas stila vizītkarte