Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

BMW prezentē jauno DTM auto, Petrovs paraksta līgumu ar "Mercedes"

Juris Grīns
Juris Grīns

BMW prezentē jauno DTM auto, Petrovs paraksta līgumu ar "Mercedes"
Jaunais BMW M4 DTM
Foto: planete-gt.com

Kamēr BMW komanda prezentējusi jauno DTM automobili, bijušais F1 pilots Vitālijs Petrovs panācis vienošanos ar "Mercedes" par startēšanu šajā čempionātā 2014. gada sezonā.

Iepriekšējās divās sezonās BMW čempionātā startēja ar M3 DTM modeļa sacīkšu auto, taču jau tad notika darbs pie jaunā modeļa izstrādes. BMW M4 DTM trasē pirmo reizi izbrauca šī gada 11. februārī Monteblanko, Spānijā, bet vēja tunelī pirmo reizi tika testēts vēl pirms 2013. gada sezonas sākuma.

Auto ir aprīkots ar 480 zirgspēkus jaudīgo BMW P66 motoru, kas sastāv no 800 komponentēm un 3900 dažādām detaļām, vēsta rūpnīca. 100 km/h atzīmi jaunais auto spēj sasniegt nieka 3 sekundēs, taču motors ir izturīgs, jo uz visām astoņām BMW mašīnām, kas šogad startēs DTM, sezonai atvēlēti tikai desmit šādi dzinēji.

BMW jau ir paziņojuši pilnu sastāvu šim gadam un zināms, ka komandu pārstāvēs 2012. gada DTM čempions Bruno Špenglers, 2011. gada čempions Martins Tomčiks, bijušais F1 pilots Timo Gloks, kā arī Augusto Farfušs, Džojs Hends, Maksims Martēns, Marko Vitmans un bijušais "Red Bull" F1 komandas testpilots Antonio Fēlikss da Košta.

Tikmēr savulaik Formulā 1 visai lielu popularitāti guvušais Vitālijs Petrovs beidzot ir oficiāli vienojies ar "Mercedes" par startēšanu DTM sacīkstēs 2014. gadā. Pirms tam viņš ilgu laiku neveiksmīgi centās atgriezties Formulā 1. Tiesa, pagaidām "Mercedes" vēl nav nosaukuši pilnu sastāvu gaidāmajai sezonai - zināms, ka Petrova komandas biedri būs Pols di Resta, Gerijs Pafets un Daniels Hunkadelja, bet četru braucēju vārdi vēl nav nosaukti.

Jāpiemin, ka "Audi" nometni šogad pārstāvēs pašreizējais DTM čempions Miks Rokenfellers, kā arī Timo Šaiders, Džeimijs Grīns, Niko Millers, Matiass Ekstrēms, Migels Molina, Edoardo Mortara un Adrians Tambejs.

DTM jaunā sezona startēs 4. maijā, kad norisināsies sacensības Hokenheimringā.

Izmantotie resursi:
DTM | Offizielle Webseite

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja