Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Vorobjovs/Zicāns uzvar arī Ērgļos

Vorobjovs/Zicāns uzvar arī Ērgļos
Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns
Foto: Aigars Tīdmanis, go4speed.lv

Šodien, Ērgļu novada ceļos, tika aizvadīts Latvijas rallijsprinta čempionāta otrais posms – rallijsprints ''Ērgļi 2009''. Tajā ar gandrīz trīs minūšu pārsvaru uzvarēja galvenie favorīti Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (''Mitsubishi EVO VII'').

Pagājušajā nedēļā uznākušais atkusnis krietni paplosīja sniega segu Latvijas rietumu un centrālajā daļā, tomēr Latvijas rallijsprinta čempionāta otrā posma norises vieta Ērgļi dalībniekus un skatītājus sagaidīja ar īstu ziemu. Viss baltā sniegā, metru augstas kupenas un neliels sals – apstākļi, par kuriem sapņo katra ziemas rallija rīkotāji, braucēji un skatītāji.

Pirms starta bija zināms, ka rallijā startēs vairāk nekā 70 ekipāžas, taču jau pirms starta galvenā favorītu loma tika atvēlēta Jānim Vorobjovam/Guntaram Zicānam (''Mitsubishi EVO VII''). To viņi jau apliecināja ar pirmo posmu, kurā savu tuvāko sekotāju apsteidza par 19 sekundēm. Arī turpinājumā ekipāža demonstrēja ātru un stabilu braukšanu, kur pēc pirmajiem trijiem posmiem ekipāžu Raimonds Dūcis/Guntis Kampe viņi apsteidza par gandrīz minūti.

Otrajā aplī, kurā bija jāveic tie paši trīs posmi, kuri no rīta, Vorobjovs/Zicāns palielināja tempu un nostiprinājās rallija vadībā. Arī trešajā aplī ātrākos laikus uzrādīja Vorobjovs/Zicāns, tādejādi finišā apsteidzot Dūci/Kampi par gandrīz trijām minūtēm. Trešajā vietā rallijsprintā ''Ērgļi 2009'' ierindojās Aleksandrs Grīva/Ritvars Vēveris (''Mitsubishi EVO VII''), kuri par 0,4 sekundēm apsteidza Arvi Arumu/Gati Balgalvi ("Subaru Impreza").

4WD grupā sacensības sākās ar nedaudz negaidītiem rezultātiem, jo pirmajās divās vietās izvirzījās divas kādu laiku rallijsprinta trasēs neredzētas ekipāžas – Mareks Kreišmanis/Agija Kreišmane (''Audi 90 Quattro”) un Elmārs Aukšmuksts/Kaspars Bundzinieks (''Audi Coupe Quattro”). Abas ekipāžas cīnījās ļoti līdzīgi, taču pēdējā ātrumposmā Kreišmaņa automašīnai eksplodēja dzinējs, kas ekipāžai liedza iespēju finišēt. Otrajā vietā ierindojās Mareks Švarcs-Švampāns/Gatis Cimdiņš (''Subaru Impreza RS”), bet tešie palika Mikus Bērzkalns/Māris Kulšs (''Audi 80 Quattro”).

1600+ klasē ātrākie, apsteidzot Kristu Kalniņu/Andžeju Jankovski (''VW Golf II”) par vairāk nekā minūti, bija Uldis Briedis/Monvīds Austrums, bet 1600 klasē nepārspēti palika Atis Bruņinieks/Nauris Bruņinieks.

Jāatzīmē, ka vairākām ekipāžām rallijs beidzās jau pirmā ātrumposma pirmajā kilometrā, kur pēc metoša tramplīna sekoja ass kreisais līkums. Par atraktīvāko skatu daudzajiem līdzjutējiem parūpējās Mārcis Strautiņš/Guntis Mūrnieks (''Suzuki Ignis”), kuri jau minētājā līkumā
uzmeta piecus kūleņus.

Rallijsprinta ''Ērgļi 2009'' rezultāti:

VietaEkipāžaMašīnaLaiks
1.Vorobjovs/ZicānsMitsubishi EVO VII30:53.3
2.Dūcis/KampeMitsubishi EVO VIII+2:57.2
3.Grīva/VēverisMitsubishi EVO VII+3:14.7
4.Arums/BalgalvisSubaru Impreza+3:15.1
5.Mēnesis/ZiediņšMitsubishi EVO+3:34.5
6.Briedis/AustrumsRenault Clio+3:56.2

Kopvērtējums pēc 2. posma

4WD+
Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns 30, Arvis Arums/Gatis Balgalvis 21, Raimonds
Dūcis/Guntis Kampe 21.
4WD
Jānis Patmalnieks/Rolands Ziemelis 19, Mikus Bērzkalns 16, Didzis Blūms/Aigars
Rencis 15, Elmārs Aukšmuksts/Kaspars Bundzinieks 15.
1600+
Uldis Briedis/Monvīds Austrums 30, Krists Kalniņš/Andžejs Jankovskis 24, Jānis
Ikers/Juris Āķītis 20.
1600
Atis Bruņinieks/Nauris Bruņinieks 30, Mārtiņš Vītols/Ronalds Rozenbergs 22,
Jānis Junkers/Armands Dūdiņš 16.
ROAD
Mareks Vītols/Uģis Renģe 30, Māris Freibergs/Edgars Trūps 22, Andis
Mihelsons/Kristians Mihelsons 20.
Komandas
„R1 Racing Team” 63, “B@K Rallijs” 63, „SEB RallyEmotions.net” 59.

Izmantotie resursi:
autosport.lv