Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

ASV uzveic sīksto Argentīnu, Krievija apspēlē Lietuvu

ASV uzveic sīksto Argentīnu, Krievija apspēlē Lietuvu
Foto: acb.com

Svētdien vairākas pārbaudes spēles bija Olimpisko spēļu basketbola turnīra dalībniecēm. Spānijas pilsētā Barselonā uzvaru guva ASV izlase, kas ar 86:80 pieveica Argentīnu. Savukārt Krievijas izlase savā laukumā pārliecinoši uzvarēja Lietuvu - 101:79.

ASV un Argentīnas spēles pirmajā pusē ievērojams pārsvars piederēja amerikāņiem, kuri demonstrēja augstu precizitāti trīspunktu metienos, kas dažbrīd deva pat 20 punktu pārsvaru. Pretinieki gan nesalūza, turoties līdzi tādā attālumā, no kāda pastāvētu iespējas atspēlēties. Tas arī daļēji izdevās, jo spēles gaitā ASV izlases precizitāte no tālmetieniem samazinājās, ko Argentīna veiksmīgi izmantoja.

Nedaudz vairāk kā divas minūtes līdz beigām abas komandas šķīra vien četri punkti (78:74), taču tuvāk argentīniešiem tikt neizdevās un uzvaru ar 86:80 guva amerikāņi. Rezultatīvākais ASV sastāvā bija Kevins Durants ar 27 punktiem, realizējot arī septiņus no 11 trīspunktu metieniem. Kobe Braients pievienoja 18 punktus, bet Lebronam Džeimsam 15 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Argentīnas sastāvā pamanāmākais bija Manu Džinobili, kuram 23 punkti, bet ar 15 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām pievienojās Karloss Delfino. 14 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles Luisam Skolam. Interesanti, ka abas komandas vēlāk tiksies arī Olimpisko spēļu grupu turnīrā, kā arī, iespējams, izslēgšanas spēlēs. ASV izlase savu nākamo pārbaudes spēli aizvadīs otrdien, kad turpat Barselonā tiksies ar Spānijas izlasi. Iepriekšējo Olimpisko spēļu fināla atkārtojuma sākums otrdienas vakarā plkst. 23:30 pēc Latvijas laika.

Svētdien pārbaudes spēles bija arī citām Olimpisko spēļu basketbola turnīra komandām. Maskavā uzvaru pār Lietuvu guva Krievijas izlase (101:79). Krievijas sastāvā izcēlās Vitālijs Fridzons (26 punkti) un Andrejs Kiriļenko (19), bet Lietuvas valstsvienības rindās 12 punkti Jonam Valančūnam. Otrdien lietuviešiem pēdējā pārbaude pirms olimpiādes, kad savā laukumā mačs pret Islandi.

Uz pārbaudes spēlēm Beļģijā bija devušies Olimpisko spēļu mājinieki Lielbritānijas izlases basketbolisti, kas piedzīvoja zaudējumus abās spēlēs. Vispirms tika atzīts Tunisijas pārākums (69:73), bet pēc tam tas pats pret olimpiādē nespēlējošo Beļģiju (56:79). Tikmēr Ķīnas izlasei vispirms grūta uzvara pār olimpiādē neesošo Polijas izlasi - 73:72, bet nākamajā spēlē poļi spēja revanšēties (81:79).

Izmantotie resursi:
FIBA.com | We Are Basketball

  -3 [+] [-]

, 2012-07-23 11:16, pirms 12 gadiem
Nu pamazām jau iespēlējās, cerams uz olimpiādi viss būs kartībā

  -1 [+] [-]

, 2012-07-23 11:46, pirms 12 gadiem
skiet ka KD bij 27pts bet nu tas taa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-07-23 12:51, pirms 12 gadiem
irbiite86 rakstīja: Noskatiijos speeli un man nepatika asv attieksme shajaa speelee, vareeja just, ka speeleeja ar daljeeju atdevi.. Ljoti maz gaaja caurgaajienos, paarsvaraa punkti tika guuti no 3punktniekiem un pustaalajiem metieniem! Nebuutu Duranta, ar shaadu speeli vinji zaudeetu argentiinai.. Durants sameta beigaas dazhus svariigus clutch truljus ar ko arii pielika punktu speelei! Bet var jau arii saprast... nav visas kaartis jaaparaada pirms galvenaa turniira!! Spaanija izskataas ljoti biistama prieksh asv, garais gals Spaanijai manupraat labaaks par asv!
Ne jau Irbīte visa šī teksta laikā pat ar pušplēstu vārdu nepieminēja LBJ! :O:O

  +1 [+] [-]

, 2012-07-23 12:52, pirms 12 gadiem
ozs113 rakstīja: skiet ka KD bij 27pts bet nu tas taa
nu cik tad tur rakstits ? brilles jajiegadajas !!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-07-23 13:45, pirms 12 gadiem
4emsis rakstīja: nu cik tad tur rakstits ? brilles jajiegadajas !!
starpcitu man ar redzi viss ok,sakuma bij ierakstits ka 30pts
taka nepiesienies ok
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja