Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Zvirbulis: "Visas kārtis sakrita, lai es būtu finālā"

Zvirbulis: "Visas kārtis sakrita, lai es būtu finālā"
Brīvās cīņas meistars Armands Zvirbulis olimpiskajā debijā ierakstīja bilanci viena uzvara un viens zaudējums. Foto: Romāns Kokšarovs, "f64 photo agency"/"Sporta Avīze"

Latvijas brīvās cīņas meistars Armands Zvirbulis pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā, kas viņam nozīmēja dalības beigas Londonas olimpiskajās spēlēs, bija vīlies par garām palaisto iespēju tikt līdz finālam. Zars esot bija labs, turklāt tajā negaidīti ātri bija "izkritis" viens no favorītiem gruzīns Dato Marsagišvili. Diemžēl ātrāk nekā cerēts izstājās arī pats Armands. "Visas kārtis sakrita, lai es būtu finālā. Bet tā jau būtu pārāk liela sensācija..." sacīja Latvijas cīkstonis.

"Nepierādīju sevi. Vajadzēja (cīnīties - aut.) nežēlīgāk. Pažēloju sevi," ķerdams elpu pēc grūtās cīņas, sacīja 24 gadus vecais Zvirbulis. "Pirmo periodu (domāts - ceturtdaļfinālā - aut.) zaudēju taktiski. Viņš ņēma kāju, un es atkal biju izlīdis. Līdzīgi kā pirmajā cīņā pirmajā periodā. Es izlīdu, un tā vietā, lai vienkārši muktu projām no kontakta - nezinu, vai tā bija mandrāža vai kas cits - es atkal brīvi griezos un gāju cīņā. Tā bija man lielākā kļūda. Otrajā periodā bija tas, ka pirmo periodu esmu zaudējis - gāju atklātā cīņā. Viņš man vienreiz iegāja kājā, es aizsargājos un domāju - nu viss, viņš ir mans. Pirmo uzbrukumu forši iegāju kājās un no savas situācijas zaudēju divus punktus tikai tāpēc, ka biju pārāk pārliecināts. Ikreiz, kad cīnies lielās sacensībās, nekad netici sev vairāk, labāk piebremzē un uzmanies, nekā droši ej uz priekšu."

Armands pārdzīvoja, ka ceturtdaļfināla otrajā periodā nedaudz pietrūcis laika, jo situācija bijusi pateicīga, lai to uzvarētu. Tādā gadījumā būtu bijis trešais - izšķirošais - periods. "Es atspēlējos no 0-2 un panācu 2-2. Piecas sekundes un es būtu atspēlējis uz 3-2. Tā ir tikai mana vaina - es sevi, godīgi sakot, pažēloju. Uznāca nogurums. Es zināju, ja ieslēgšos, būs vēl trešais periods, un kaut kā nevarēju tikt tam pāri. Latviešu mazākuma (domāts - mazas valsts sindroms - aut.) sajūta mani nospieda."

Tobrīd Armands vēl pauda cerību, ka baltkrievs Soslans Gacijevs, kuram viņš zaudēja ceturtdaļfinālā, pusfinālā pieveiks Puertoriko pārstāvi Haime Juseptu Espinalu. Viņš pats pēdējo bija pieveicis izšķirošā cīņā ceļā pēc olimpiskās ceļazīmes. Diemžēl baltkrievs uz cīņu atnāca pavisam saguris - acīmredzot nebija paguvis atpūsties pēc dueļa ar Zvirbuli, un pārliecinoši zaudēja.

Palūdzu Armandu pakomentēt arī pirmo cīņu. "Tā bija izteikti taktiska," viņš sacīja. "Lai tiktu uz šejieni, bija jāuzvar pasaules turnīrs, un tieši venecuēlietis tajā uzvarēja. Tā bija ļoti liela sensācija. Taču es viņu vispār nezināju. Tikai to, ka viņš ir fiziski stiprs. Varēja redzēt, ka visu laiku mūk no atklātas cīņas. Veiksme bija manā pusē, jo no divām izlozēm divas iekrita man. Bet es izgāju uz taktisku cīņu, jo pirmajā periodā viņš ņēma kāju, un es reāli izgāju no tā krusta. Un, ja otrajā un trešajā periodā viņš būtu ņēmis, es noteikti būtu izgājis ārā. Tāpēc es arī īpaši negāju atklātā cīņā, kā tas bija otrajā cīņā. Šeit (otrajā cīņā - aut.) bija tā, ka es arī varēju mēģināt nostāvēt otro periodu, bet es zinu - ja viņam atkal (izlozē - aut.) būtu kāja, es nenostāvētu. Tā bija mana kļūda, ka es iegāju kājā, izrāvu un viņš mani sasvēra. Žēl, pats (tobrīd - aut.) biju noskaņojies uz pusfinālu."

  +1 [+] [-]

, 2012-08-11 18:40, pirms 12 gadiem
pieredze

  +1 [+] [-]

, 2012-08-11 18:44, pirms 12 gadiem
atkal sākas:vienam vajadzēja būt finālā,bet zaudēja jau otrajā cīņā,cita bija gatava medaļām,bet palika 8,vēl viena bija gatava uzvarēt,bet arī zaudēja otrajā cīņā.
ko var muldēt,ja bija gatavi,tad vajadzēja uzvarēt vai tikt finālā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-08-11 19:36, pirms 12 gadiem
Cīņas sportā Latvijai vispār kkāds murgs. Visi viņi bez iekšā.
piemēram Igaunijai sudrabs brīvajā cīņā arī leišiem brīvajā bronza un arī bronza boksā..

mūsējie takā mīkstie vienam bail, otram nav spēka, trešais sevi pažēlo.
pizdjets kautkāds

  +4 [+] [-]

, 2012-08-11 20:05, pirms 12 gadiem
nu moins- lai nu kur, bet Olimpiskajās spēlēs sākt sevi pažēlot?!!!!.......... kauns!

P.S tad sēdi majās un skaties OS pa TV.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-11 20:58, pirms 12 gadiem
visu cieņu, bet es nesaprotu, kā var taupīties, ja katra ciņa var būt pēdējā. olimpiskās spēles ir reizi četros gados un ja stāsta, ka kārtis visas kārtis sakrīt, lai tiktu finālā... tad vajag arī noskaņoties un cīnīties, lai būtu tajā finālā.

  +3 [+] [-]

, 2012-08-11 21:01, pirms 12 gadiem
Mūsējiem- šķēpa mešanā, Zvirbulim un vairākiem citiem, kaut gatavi uzvarēt, pietrūkst- domāju, ka neirolingvistiskās programmēšanas. Bet tā jau ir olimpiskās vienības problēma, lai būtu kādi palīgi, kas izdzēš "mazās valsts" sindromu no mūsējo psihes. Arī šķēpisti teica, ka it kā viss OK, bet rīks nelido. Pat Madara ( Palameika) pauda, ka absolūti bijusi gatava bronzai,bet- nelido. Iesaku lūgt iesaistīties mūsu olimp. vien. kā psiholoģi un neirolingv. programmēš. spec. Vairu Vīķi FR. Un, ja tas izdosies, tad "mēs būsim lieli un vareni", un uzvarēsim. Tas ir 100 %. gājiens.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-11 21:56, pirms 12 gadiem
Vismaz labāk par šķēpa tūristiem!

     [+] [-]

, 2012-08-11 22:57, pirms 12 gadiem
Šodien nesanāca sekot notikumiem olimpiādē. Izlasīju telefonā šīs ziņas virsrakstu un nopriecājos, ka Zvirbulis izcīnījis vismaz sudrabu! Hm, pēc tam izlasot visu ziņu izrādījās, ka tā ir tikai kārtējā teoretizēšana
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-12 01:12, pirms 12 gadiem
bet netiki..