Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Latvijas handbola pretinieces iekļūst Londonas astotniekā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Latvijas handbola pretinieces iekļūst Londonas astotniekā
Horvātijas handbola zvaigzne Ivans Baličs
Foto: london2012.com

Latvijas vīriešu izlases pretinieki 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā - Horvātijas un Ungārijas handbolisti - iekļuvuši 2012. gada Londonas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā. Tajā iekļuvušas arī visas galvenās favorītes.

No B grupas, kur cīnījās abas mūsu izlases pretinieces, ceturtdaļfinālam kvalificējās Horvātijas, Dānijas, Spānijas un Ungārijas izlase. Horvāti, nezaudējot nevienu cīņu, ierindojās pirmajā vietā, bet ungāri ar diviem panākumiem ieņēma ceturto pozīciju.

Spēlē par ceturto dienu piektajā turnīra spēlē Ungārijas izlase ar 26:23 (9:11) pieveica Serbiju. Dažas dienas pirms tam ungāri ar 22:19 (7:9) pārspēja Koreju. Ar divām uzvarām pietika, lai iekļūtu olimpisko spēļu labākajā astotniekā.

A grupā bez zaudējumiem olimpiskajās spēlēs cīnījās Latvijas handbola skolas audzēkņa Aleksandra Pētersona pārstāvētā Islandes izlase, kas kopā ar Francijas, Zviedrijas un Tunisijas valstsvienībām iekļuva ceturtdaļfinālā. Mājiniece, Lielbritānijas izlase, kas pērnā gada nogalē piedalījās Rīgas Domes kausa izcīņā šajā grupā piedzīvoja piecas smagas sagrāves.

Pētersons priekšsacīkstes turnīra piecās spēlēs bija viens no komandas līderiem izšķirošajos momentos, kopumā gūstot 22 vārtus.

Ceturtdaļfinālā tieši A grupas uzvarētāja Islande tiksies ar mūsu kvalifikācijas turnīra pretinieci Ungāriju, savukārt B grupas spēcīgākā komanda Horvātija cīnīsies ar Tunisiju.

Sievietēm ceturtdaļfinālam no A grupas kvalificējās Brazīlija, Horvātija, Krievija un Melnkalne, savukārt no B grupas - Francija, Koreja, Spānija un Norvēģija.

Ļoti apmierināta ar olimpisko handbola turnīru Londonā ir arī Starptautiskā Handbola federācija, kura sacensības savā preses paziņojumā nosaukusi par "big success". Milzīgu interesi par handbolu izrāda ne tikai līdzjutēji, izpērkot priekšsacīkstēs 95% no visām biļetēm, bet arī mediji - ik dienu vidēji 350 (!) žurnālisti apmeklēja handbola arēnu, ziņojot par sacensībām savu valstu medijiem.

Vīriešu ceturtdaļfināli
Islande - Ungārija
Francija - Spānija
Zviedrija - Dānija
Horvātija - Tunisija

Sieviešu ceturtdaļfināli
Brazīlija - Norvēģija
Krievija - Koreja
Spānija - Horvātija
Francija - Melnkalne