Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Ņikitina: "Viss ir super!"

Ņikitina: "Viss ir super!"
Aļona Ribakova un Gabriela Ņikitina
Foto: J.Šišlovs

Latvijas peldētāja Gabriela Ņikitina pēc sava vienīgā peldējuma Londonas olimpiskajās spēlēs žurnālistu mix zonā ieradās starojoša: ''Viss ir super! Ar rezultātu esmu apmierināta. Izdarīju visu, ko varēju. Nopeldēju tā, kā biju cerējusi."

18 gadus vecā sportiste, kurai tā bija debija olimpiskajās spēlēs, pavēstīja, ka uzrādījusi savu sezonas labāko rezultātu šajā - 50 metru brīvā stila distancē - 26,26 sekundes. ''Biju domājusi, ka būs vēl labāks, bet nekas,'' Ņikitina turpināja runāt ar acīmredzamu gandarījumu. Viņas personiskais rekords ir 26,20 sekundes.

Sportiste norādīja, ka jutusies lieliski, pirms starta satraukumu neesot jutusi. "Kad izgāju uz starta, viss bija kārtībā - uztraukuma nebija, nekas mani nebaidīja. Viss bija normāli. Esmu priecīgu, ka esmu šeit."

Uz jautājumu, kas pietrūcis Latvijas rekorda labojumam, viņa neprata atbildēt. "Nezinu,'' sacīja Ņikitina. Tas, ka blakus peldējusi olimpiskā čempione lietuviete Rūta Meilutīte, arī nav ietekmējis. "Es uz viņu neskatījos, man bija vienalga. Es viņu nemaz nepazīstu, sacensībās redzu pirmo reizi. Taču dzirdēts par viņu ir daudz. Beigās mēģināju ķert, bet viņa bija ļoti ātra - kā mazais zaķītis.''

Ņikitina neslēpa, ka pēdējās dienās pirms starta jau bijusi pamatīgi noilgojusies pēc sacensībām. "Ļoti gribēju peldēt, biju izsalkusi pēc starta, tāpēc ļoti gaidīju to brīdi. Prāts bija mierīgs. Baseins šeit bija ļoti ātrs, ūdens - viegls. Uz priekšu gāja labi. Peldēšanā ir tā - jo dziļākas baseins, jo ātrāks ūdens. Pirmo reizi startēju sacensībās, kurās bija tik dziļš un ātrs baseins. Šanhajā bija labs, bet tagad bija vēl labāks."

Rezumējot olimpisko ciklu, Gabriela norādīja, ka atbildīgajam startam bija sagatavojusies ļoti labi. "Biju sasniegusi savas formas virsotni - uzlaboju savu sezonas labāko rezultātu, tāpēc nesatraucos. Ar rezultātu esmu ļoti apmierināta."

Sportiste neslēpa, ka Londonā viņai ļoti patīkot atmosfēra. ''Viss bija ļoti labi, nekas netraucēja. Londonā esmu pirmo reizi, taču pirms starta nekam citam neatlika laika. Bija jātrenējas un jāatpūšas. Šeit būšu līdz 5. augustam. Gribētu redzēt pilsētu. Olimpiskajā ciematā istabiņā dzīvoju kopā ar brīvās cīņas sportisti Anastasiju Grigorjevu. Esam ļoti sadraudzējušās, viņa ir ļoti laba meitene."

Pēc olimpiādes Gabriela turpinās treniņus un droši vien piedalīsies kādās sacensībās Latvijā. Viņa arī neslēpa, ka ļoti gribētu vēl kādreiz piedalīties olimpiskajās spēlēs. "Centīšos strādāt, lai varētu startēt arī nākamajās spēlēs. Piedzīvotais Londonā man bijusi laba skola. Atmosfēra rosinājusi apetīti turpināt strādāt un atgriezties pēc četriem gadiem. Šeit uzvar arī tādi peldētāji, no kuriem to neviens negaida. Kāpēc lai es arī par tādu nevarētu kļūt?" plati smaidīja Ņikitina, kura 50 metru brīvā stila distancē Londonā kopvērtējumā ieņēma 39. vietu 73 dalībnieču konkurencē.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-08-03 15:53, pirms 12 gadiem
Te taču par sportu!!! Ejiet uz Delfi vai sibirija.com!

  +4 [+] [-]

, 2012-08-03 16:34, pirms 12 gadiem
Armanda līķis rakstīja: Labi Latvijas krieviete Ņikitina nopeldēja priekš 18 gadiem.
Nupat noskatījos interviju ar viņu - smuka meitene un latviski runā perfekti!